Standarde frumusete

Standardele frumusetii s-au schimbat destul de putin de-a lungul istoriei. Totusi, cateva puncte de atractie s-au schimbat, daca le putem spune asa, datorita dorintelor umane de-a lungul secolelor.
Dar adevarata intrebare este ” cine anume stabileste aceste standarde ale frumusetii? ” Primul lucru pe care trebuie sa ni-l amintim este ca discutam despre standarde si cine este considerata a fi frumoasa se poate schimba in mod continuu. Cleopatra care a fost considerata de multi la vremea ei cea mai frumoasa femeie din lume, daca o privim prin standardele actuale in nici un caz nu ar mai fi considerata frumoasa. Trasaturile ei erau ” ascutite”, nasul sau era prea mare si silueta ei nu era deloc frumoasa. Totusi, la vremea ei era cea mai frumoasa.
Totusi, oricat de mult noi femeile am arata cu degetul catre barbati si obsesia lor pentru femeile pe care le vad in revistele Playboy, adevarul este ca nu putem sa ii invinuim in totalitate pentru ca vina este la noi. Noi setam aceste standarde.
Noi cumparam revistele care insista pe modele care poarta marimea zero. Noi avem idoli modele care isi chinuie corpurile. Noi tinem diete in continuu, prin urmare noi suntem cele care stabilim aceste standarde.

Citeste si:  Machiaj de seara (video)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.