Suplimente nutritive

Nu mai exista nici o urma de indoiala de faptul ca exercitiile, in special cele aerobice functioneaza foarte bine asupra sistemului nostru cardiovascular si ne fac bine. Dar activitatea fizica continua mareste numarul de potentiali radicali liber din organism. Prin urmare, multe persoane care urmeaza un program de activitate fizica strict, apeleaza la suplimente nutritive.
Radicalii liberi sunt niste molecule instabile create in timpul procesului de oxigenare si sunt prin urmare o parte din viata noastra. Simpla respirare ii creaza, la fel cum face si expunerea la razele ultra-violete, la fumul de tigare si la poluarea de afara. Atunci cand facem exercitii producem mai multi radicali liber pentru ca consumam mai mult oxigen- de 10, 20 de ori mai mult in timpul activitatii fizice. Corpul are un sistem de aparare natural, dar nivelul ridicat de radicali liberi poate ” coplesi” acest sistem.
De aceea, este important ca atunci cand facem multa miscare fizica, sa apelam la suplimentele nutritive pentru a ne ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi.

Citeste si:  Machiaj – greseli care te imbatranesc

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.