Vopsirea parului

Milioane de oameni isi schimba in mod regulat culoarea parului. Vopsirea parului este cea mai rapida si cea mai spectaculoasa metoda pentru a-ti schimba lookul si a fi mai frumasa.
Parul sanatos si colorat frumos arata si se simte minunat. Exista diferite metode in care sa iti vopsesti parul, asa ca ai de unde alege. Regula de baza a vopsirii parului este sa il faci sa arate cat mai natural cu putinta.
Cel mai bun sfat pe care poti sa il obtii este sa optezi pentru doar doua nuante diferite fata de culoarea ta naturala. Culoarea ar trebui sa iti puna in evidenta tenul, culoarea sa si culoarea ochilor. Asigura-te ca ai parul in cea mai buna forma, conditie, inainte de vopsire.

Citeste si:  Nutritia adultilor

Diferite tipuri de vopsiri:
– Temporara – culoarea dureaza pana la prima samponare. Culoarea este ” depozitata” la suprafata firului de par.
2. Semi-temporara – culoarea dureaza intre 4 si 6 samponari.
3. Semi permanenta – culoarea este pentru a masca firele de par albe sau parul mai deschis la culoare si dureaza intre 4 si 6 saptamani sau intre 6 si 12 samponari. Vopseaua semi-permanenta inchide culoare parului. Aceasta vopsea este delicata, nu contine amoniac sau peroxid.
4. Demi-Permanent – culoarea dureaza mai mult decat cea a vopselii semi-permanente. Este chimica si poate face rau parului. Dureaza intr 24 si 26 de samponari si nu contine amoniac. Contine o cantitate mica de peroxid.
5. Permanenta – formulele acestea schimba culoarea naturala. Culorile permanente patrund in firul de par si nu pot fi indepartate prin spalate. Contin amoniac si peroxid. Culorile permanente deschid parul.
6. Henna: cea mai putin distrugatoare metoda chimicala. Dureaza in general intre 3-4 saptamani.
Poti sa gasesti vopseaua in diferite forme: creme, tuburi, geluri si sampoane.
Culoarea nu va fi schimbata permanent decat daca este rezultatul unei reactii a oxidarii chimice. Peroxidul de hidrogen este un agent de oxidare. Este disponibil in diferite forme.
Parul subtire poate fi distrus cu usurinta. Are mai putine straturi de cutile, asa ca penetrarea chimicalelor se realizeaza cu o mai mare rapiditate.
Vopsirea iti va afecta parul daca este folosit un nivel gresit de peroxid.

Citeste si:  Remedii respiratie urat mirositoare

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.