Zaharul din fructe si legume

Zaharul este scos din diete, insa prezenta lor se face simtita in alimente. Corpurile noastre chiar transforma anumite alimente in glucoza pentru energie. Unele fructe si legume au un continut mai ridicat de zahar decat altele, ceea ce rezulta intr-un gust mai dulce. Nu confunda nivelul zaharului cu indice glicemic.
Morcovii sunt dulci si gustul lor este accentuat de miere si zahar maro. Ei pot fi mancati cruzi sau gatiti. Morcovii contin un nivel mare de zahar, insa este drept ca sunt foarte sanatosi si buni pentru ochi.
Fructele ca si intreg sunt in general bogate in zahar. Merele, bananele au un nivel mai mare de zahar decat alte fructe. Bananele nu au un continut mare de zahar, dar odata ce au fost culese, ele se transforma in zahar, ajungand la un continut de 20% zahar.
Cartofii noi sunt si ei bogati in zahar, acesta fiind motivul pentru care sunt atat de dulci, atunci cand ii gatim.

Citeste si:  Bucle rezistente

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.