Ilumineaza-ti gradina fara consum de energie electrica

Amenajarea gradinilor beneficiaza fara indoiala de cunostinte, tehnici, stiluri si principii artistice ce definesc istoria de mii de ani a arhitecturii peisagistice. Multiculturalitatea, transferul modelelor dintr-un colt in altul al lumii, impreuna cu explozia tehnologica au deschis in ultimii ani si in acest domeniu drumul catre o abordare in care orice idee se poate materializa.

Gradina devine astfel un mediu din ce in ce mai personalizat, oferind tot mai multe valente necesare “locuitorului” ei : relaxare, miscare, placere estetica, aer curat, spatii utile de luat masa, de joc, sport, activitati gospodaresti etc.

S-au scris si se scriu zeci de mii de pagini dand sfaturi si detaliind secretele unui design modern, estetic si confortabil al gradinii, sunt invocate si aplicate principiile filozofiilor Zen, Feng-Shui. Toate aceste informatii ajuta la “desenarea” spatiului din jurul casei, dar elementul definitoriu trebuie dat de nota personala, de integrarea gradinii in conceptul unitar casa-gradina.

O casa construita in stil rustic va arata straniu intr-o gradina invadata de arbusti taiati in forme cubiste, la fel cum si arhitectura in linii avangardiste a unei locuinte nu are nimic in comun cu prezenta in gradina a unor elemente decorative romantice.

Citeste si:  Rochii elegante de la Quelle

Quelle, liderul comertului prin posta din Romania, va ofera cateva solutii de amenajare a gradinii, folosind una dintre cele mai de viitor tehnologii, avand in vedere componenta sa ecologica: tehinca solara. Este vorba despre dispozitive de iluminare sau avand functii de alungare a “oaspetilor” nepoftiti si nedoriti ai gradinii, fie ele animale sau insecte. Aceste dispozitive functioneaza ca niste lampi, pe baza energiei solare, captata in acumulatoare speciale pe timpul zilei, energie transformata in lumina, pe timpul noptii. Practic, lampile se aprind automat la lasarea serii, datorita unor senzori de lumina incorporati.

Quelle prezinta in catalogul sau special pentru gradina, atelier si timp liber o gama larga de lampi solare destinate gradinii, teraselor, balcoanelor, concepute pentru toate gusturile, cu design variat, de la stiluri clasice, Tiffany, pana la modele cu linii moderne, futuriste.

Seturile de 8 lampi solare, din otel inoxidabil, sunt ideale pentru iluminarea gradinii sau a potecilor. Lumina se declanseaza automat. Ele au o inaltime (fara tarus) de cca. 39 cm.

In stil Tiffany, puteti opta pentru un set de 2 lampi, ce se pot amplasa si pe balcon sau terasa. Realizate dintr-un plastic rezistent la intemperii, sunt pictate manual. Inaltimea totala este de cca. 31 cm. In oferta se mai gaseste si un set format din 10 lampi, tot in elegantul stil Tiffany.

Citeste si:  Pantofii si gentile toamnei

Pentru cei care iubesc liniile moderne exista un set de 4 lampi solare, din plastic, cu aspect de lemn. Datorita blatului se pot monta si pe terasa.

Tot fara a folosi curent electric, puteti impodobi copacii sau tufele din gradina cu beculete solare cu LED, 32 diode cu lumina deschisa pentru o atmosfera de vis – un sistem ce functioneaza tot anul. Unitatea solara se plaseaza la soare. Are un program individual al luminii, reglabil in 3 trepte cu ajutorul intrerupatorului (1. toate LED-urile lumineaza, 2. 50% lumineaza, 3. 50% lumineaza, 50% palpaie). Cablu de alimentare de la Powerstation de cca. 4 m, beculete cu 32 LED-uri cu o lungime totala de cca. 6 m.

Pentru podea sau ca marcaj pentru treptele scarilor exterioare, puteti opta pentru un set de lampi circulare, cu diametru de 12 cm si inaltime 2,6 cm, acestea fiind totodata ideale si ca lampi moderne de masa. Au LED alb, celula solara (Made in Germany) si intrerupator functional gumat.

Quelle va ofera si o originala bordura fosforescenta pentru gazon, ce se monteaza repede si usor. Durata si intensitatea cu care lumineaza noaptea variaza in functie de puterea soarelui din timpul zilei. Oferta contine 8 elemente triple si 7 cu fosfor. Lungimea totala este de cca. 2,5 m.

Citeste si:  Culoare si confort pentru acasa, by Quelle

Ne-a fermecat acest fluture solar, tot in stil Tiffany. Intensitatea luminii se mareste datorita LED-ului dintre aripioare. Acumulatorul se incarca pe timpul zilei, iar la lasarea intunericului reda energia acumulata iluminand astfel fluturele. Dimensiuni cca.: I/l/A 26/19/22 cm.

Quelle nu i-a uitat nici pe cei care au de luptat cu “oaspetii” nepoftiti si nedoriti ai gradinii, fie ele animale sau insecte. Iata un alungator de soareci de camp, BECKMANN, ce are efect si asupra cartitelor fiind in acelasi timp si un ornament pentru gradina.

Un alt model de dispozitiv solar, care alunga cartite si soareci de camp transmite la fiecare 20 de secunde unde subterane, fara sa le faca rau acestora. Acumulatorul se incarca cu ajutorul celulei solare (Made in EU) si functioneaza atat ziua cat si noaptea. Carcasa este rezistenta la intemperii si raze UV. Piciorul din aluminiu intareste eficacitatea undelor. Oamenii si animalele nu sunt afectate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.