fbpx

„Se poarta violet”, ne anunta Quelle

Cand aud sau citesc cuvantul “violet”, prima asociatie de idei ma duce la Bacovia, la amurgul sau violet din poezia cu acelasi nume. „OraÅŸul tot e violet… Amurg de toamnă violet…”, o lume suprareala, o imagine onirica, avand nu doar un puternic mesaj vizual, cat mai ales emotional. Violetul bacovian este o stare de spirit care te poarta cu gandul la reprezentarile psihologice ale culorilor. Da, culorile dezvaluie sentimente. Nu degeaba culoarea verde simbolizeza sperata, rosul – iubirea, iar albul – inocenta. Psihologii au demonstrat efectul culorii asupra privitorului, in urma testelor stiintific efectuate, de-a lungul secolelor. Violetul este perceput ca fiind maret, demn, festiv sau chiar pompos. Totodata este culoarea care uneste misterul cu gingasia. In limbile de origine latina violetul reprezinta culoarea violetelor, vechii romani au utilizat termenul de “violaceus” pentru a defini nuanta maiestuoasa a delicatelor floricele.

Citeste si:  Cadouri de Craciun la preturi de sarbatoare

Culorile ne pot ajuta sa ne constientizam mai bine starile sufletesti, nevoile interioare si chiar unele dorinte profunde. Observam uneori ca ne dorim in preajma noastra anumite culori, fie ca este vorba despre haine, decoratiunile interioare ale caminului sau ale locului de munca. La fel cum putem manifesta respingere fata de alte culori. Psihologii au mers chiar mai departe, punand la punct teste sofisticate (cum este testul Lusher), care pot da indicii importante legate de starea noastra nu doar psihica, dar si fizica (iminenta anumitor boli!), exclusiv prin analizarea preferintelor fata de un set de culori.

Preferinta pentru culoarea violet semnifica dorinta de a stabili relatii intime fundamentale, ideale, care sa ofere satisfactii depline, armonizand total fiinta; exprima, de asemenea, fascinatia intelepciunii, tendinta de a atinge realitatea ultima, nevoia adevarurilor de nezdruncinat, concretizarea sui-generis a idealurilor.

Citeste si:  Cum scoți petele din haine. Cele mai ieftine trucuri, cu ingrediente din bucătărie

Invers, respingerea violetului indica: dizarmonie interioara, nerealizarea idealurilor, alienarea, lipsa ambiantei optime, dorinte intime, teama obsesiva de deziluzie, frica de angajare in relatii personale profunde.

Aceste principii se aplica si in cazul pietrelor pretioase, semipretioase si cristalelor. Ametistul, piatra semipretioasa de culoare violet, este considerata a fi simbol al modestiei, al intelepciunii si spiritualitatii, cu puteri tamaduitoare, intarind sistemul imunitar. Ea creeaza legatura cu intuitia si cu puterea de autovindecare. Este eficienta mai cu seama impotriva insomniei, nelinistii interne si fricii.

Toata aceasta incursiune in teoria culorilor mi-a fost inspirata de noua colectie de pe www.quelle.ro , care ne propune o ‘terapie” prin violet. Este o colectie stylish, de inalta tinuta, cu bluze, rochii si camasi vaporoase, elegante si senzuale, uni sau cu imprimeuri moderne, mari, florale sau stilizate. Combinatiile propuse, cu gri-uri (in mare voga in acest sezon), sau alb –negru, dau varietate si accente pe care le putem personaliza, dupa gustul fiecaruia dintre noi.

Citeste si:  Victoria's Secret lanseaza o noua campanie

Nu ratati nici articolele pentru dormitor: perdele, lenjerii de pat, covorase, tatuaje de perete. Toate au un numitor comun: bun gust si o senzualitate discreta. Plus garantia celebrei calitati germane.

Va invit asadar sa navigati pe www.quelle.ro , avand ca repere cateva articole din colectie, pe care le-am ales sa vi le recomand. Mi-au placut in special cardiganul din tricot fin, usor lucios, cu decolteu in V, bluza din voal cu imprimeu rafinat lila, rochia rafinata cu pliseuri si o singura bretea, avand un volan dublu la decolteu. Si am mai admirat…
dar mai bine va las sa le admirati singure, in imaginile atasate. Detalii, pe www.quelle.ro : urmati firul violet si sa aveti o primavara plina de senzualitate!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.