Andra Clitan – Pasarela 2009

Andra Clitan despre colectia prezentata in prima zi a festivalului Pasarela 2009:

„Dupa efectuarea unui studiu aprofundat referitor la provenienta si utilizarea termenului de „multiculturalitate”, am ales sa merg spre ceea ce in fapt am tratat frecvent in creatiile mele – arta traditionala.

Am studiat cu precadere portul popular din spatiul transilvan, respectiv judetul Maramures, realizarea tehnica a costumului, elementele decorative, dar mai ales tesaturile traditionale realizate cu mijloace tehnice de cele mai multe ori modeste, uneori rudimentare, in gospodariile personale. Aceasta preocupare pentru tesaturi, pentru materialitati diferite, a dus la un foarte mare interes pentru asocierile atipice dintre acestea.

Citeste si:  Trend report - vestimentatie arta

Un alt element foarte prezent in universul meu creativ este tricotajul realizat manual, un element constitutiv al identitatii mele ca designer. Preocuparea pentru arta manuala a dus la aparitia vestimentatiei – obiect, a vestimentatiei ca arta, aceasta fiind ceea ce am cautat sa exprim prin creatiile mele.

Ca parte integranta a istoriei si civilizatiei poporului roman, portul popular constituie un document viu care, dainuind peste veacuri, a transmis generatiilor mesajul unei creatii artistice autentice. Costumul popular este un pretios document artistic, social si istoric, a carui tehnica si al carui farmec am incercat sa le aduc in contemporan.”

Citeste si:  Jeansii: sfaturi si sugestii in alegerea lor

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Un comentariu
  1. Foarte frumoasa colectia, interesant amestecul de elegant cu elemente retro si etno. A preluat motivele din costumul popular si le-a integrat foarte armonios. Imi place!
    unde se gasesc produsele acestei designerite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.