Andreea Tincu&Sense – Nocturne no. 25

Noua colectie Andreea Tincu & Sense toamna-iarna 2012-2013 aduce o viziune mai calda, mai emotionala si mai poetica decat stilul minimalist din precedentele colectii. Intitulata sugestiv Nocturne no.25, colectia este inspirata de valorile traditionale, de un timp regasit si niciodata pierdut, de tot ce inseamna frumusetea lucrului manual, a detaliilor care fac diferenta dintre un produs de serie si un produs de colectie.

Asemeni pieselor muzicale Nocturne ale lui Frederic Chopin, Nocturne no.25 scoate la lumina sentimente ascunse, amintiri ramase undeva in colturile memoriei, un trecut care nu este niciodata mort, care nu este nici macar trecut…

fotofoto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Citeste si:  Cum ne imbracam de Craciun?

Tinutele colectiei dezvaluie treptat conceptul, sunt treceri gradate de la forme perfect geometrice la forme fine, treceri atat cromatice, cat si de materialitate. Matasea se iveste delicat de sub lana, este combinata cu stofa intr-un pardesiu cu inchidere la spate, devine o adevarata compozitie picturala alaturi de mohair, pentru a aparea, finalmente, ca o rochie de seara, tesuta dintr-o structura de tricot, purtata cu ciorapi scolaresti si pantofi masculini.

Finisarile sunt clasice prin faptul ca reperele de tesaturi sunt taiate cu un foarfece zimtat si incheiate pe fata, totul pentru a scoate in evidenta pretiozitatea detaliilor executate manual. Acelasi motiv de taiere este folosit si pentru sutele de bucati de matase care alcatuiesc fuste sau rochii, prinse de mana in bolduri pe suportul de baza, asamblate compozitional si cusute apoi, fiecare in parte, la masina.

Citeste si:  ChouChou - quelque chou pour toi

fotofoto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

O mare parte din piesele colectiei este reprezentata de tricotaje, toate structurile fiind inspirate de natura, de impletirea crengilor, de pietre… Sunt realizate pe masini Stoll si se regasesc in suprapuneri neasteptate de tricot cu material tesut, in sacouri din tricot, veste ingenioase din lana sau jachete clasice ca model, dar avand structuri de ultima generatie.

Citeste si:  Verdict: pantofii cu platforma nu avantajeaza silueta

Designerul a trimis pe podium o silueta cu un evident aspect romantic, machiaj retro, parul strans la spate sub palarii gen bereta, batice de lana sau caciulite, pantofi si sosete in genul scolaresc al perioadei interbelice. Este imaginea unei fete nonsalante, dintr-un timp – nu conteaza care, si poate cea mai sugestiva descriere a acestui timp ne este oferita de un citat din Eugene O’Neill: There is no present or future, only the past, happening over and over again, now…

fotofoto

Incaltaminte – Papucei
Hair styling- Oksana Salon
Make up – Make up for ever
Foto – Alex Buruntia


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.