Andreea Tincu primavara/vara 2011 – „Less is more”

In Romania, la fel ca in restul capitalelor modei, se pregatesc si prezinta noile colectii pentru sezonul cald 2011. Una dintre primele creatoare care ne dezvaluie inspiratia din spatele ultimei sale linii de pret-a-porter este Andreea Tincu. Aceasta linie a fost prezentata oficial in cadrul MQ Vienna Fashion Week 2010.

foto

Colectia primavara/vara 2011 Andreea Tincu & Sense este inspirata din lucrarile a doi mari arhitecti moderni: Kenzo Tange si Frank Gehry. Numele lui Tange, asociat cu legatura dintre traditie si modernism, este si motivul pentru care pe forme futuriste, dominate de deconstructivism, multiplu curbate, Andreea Tincu foloseste elemente decorative din stampele lui Utamaro, un clasic al picturii japoneze. Broderiile realizate de designer prezinta acelasi tip de elemente inspirate din stampe.

Citeste si:  Colectia Manoush toamna-iarna 2012-2013

Click aici pentru galeria foto.

Am admirat piese vestimentare minimaliste, albe si de o simplitate extrema, dar cele mai interesante aspecte ale colectiei sunt volumele sugerate doar prin jocul de lumini si umbre. Abia la finalul colectiei cromatica capata o forta de expresie greu de egalat datorita contrastului dintre nuante de oranj si verde.

Citeste si:  Cu pantofii potriviti, vei fi vedeta petrecerilor de iarna!

foto

Andreea Tincu prelucreaza mereu piese clasice intr-o maniera proprie, in aceasta colectie creatoarea a optat pentru lungimi diferite fata de precedentele. Gasim in noua linie fuste si rochii ce coboara sub genunchi si alungesc optic silueta si modele noi de pantaloni eleganti cu o linie mult evazata.

Materialele preferate de Andreea Tincu pentru vara cuprind in, bumbac, satin de matase, chantung de matase si voal de matase, materiale perfect naturale.

Citeste si:  Colectia de toamna iarna 2008/2009 NICHI Cristina Nichita

Click aici pentru galeria foto.

Incaltamintea colectiei este desenata de Andreea Tincu pentru Mihaela Glavan. Accesoriile pentru par sunt realizate din plastic sau lemn.

foto

Colectiile Andreea Tincu & Sense pot fi cumparate din The Place Bucuresti, Cocor Bucuresti, Showroom Iasi, Calea Chisinaului no.23 , sau online de pe www.andreeatincu.com , www.fashionsense.ro , www.Molecule-F.com.

Andreea Tincu semneaza si colectiile casual Sense ( tesaturi si tricotaje) pe care le puteti gasi in reteaua Sense din Galeriile Carrefour sau Mall.

Foto- Juergen Hammerschmid

Click aici pentru galeria foto.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.