Androgyn by Maria Filipescu

Marti, 26 mai, Maria Filipescu a lansat cea de-a doua colectie sub numele de „Androgyn”. Colectia reuneste piese unisex, interpretari ale podoabelor clasice purtate atat de femei, cat si de barbati.
Cravate, bretele, papioane, butoni, ace de cravata si nu numai, sunt obiectele carora designerul a ales sa le confere o noua imagine, sa le reinventeze.

Povestea acestei colectii se intinde pe doua inceputuri de secol, al XX-lea si al XXI-lea, momente cheie in emanciparea vestimentara a femeilor si, respectiv, a barbatilor.

Primele decenii ale anilor 1900 au fost marcate de dorinta femeii de a patrunde in lumea pana atunci destul de inchisa a barbatilor. Ele au inceput sa frecventeze activitati considerate secole intregi masculine, au inceput sa fumeze si sa poarte vestimentatia mult mai comoda a barbatilor.

Citeste si:  Summer Best Deal: reduceri de 50%

Din acest moment, pantalonii, camasile si cravatele au devenit piese de rezistenta atat in garderoba masculina, cat si in cea feminina. Miscarile din moda au fost favorizate si de contextul politico-economic, care a oferit mai multe drepturi, dar si mai multe indatoriri femeilor, obligandu-le sa se adapteze unei vieti in continua miscare.

Supusi parca unei competitii careia trebuiau sa ii faca fata, barbatii au decis la inceputul secolului al XXI-lea ca este momentul sa le intoarca obrazul femeilor si sa le demonstreze ca emanciparea este reciproca.

Citeste si:  Sienna Miller sau 'girls just wanna have fun'

Bijuteriile au devenit in ultimii ani must-have-uri ale barbatilor care au inteles ca impodobirea nu este doar apanajul femeilor. Demult accesoriile masculine nu se mai rezuma la ceas si verigheta, ele intrand treptat pe terenul considerat pana de curand feminin. Daca fustele barbatesti sunt inca piese cutezatoare de pe podiumurile de moda, bijuteriile opulente, diamantele (vechile prietene ale femeilor) au invadat trupurile barbatilor care emana prin toti porii testosteron.
Colectia Mariei Filipescu incearca sa realizeze o balanta intre fragilitatea feminina si puterea masculina, reunind piese unisex care dau forta femeilor si eleganta barbatilor. ANDROGYN se adreseaza omului sigur pe sine si fara prejudecati, constient de caracterul sau de gen, constient ca stilul este universal si nu ii stirbeste din sexualitatea ce il defineste.

Citeste si:  Intampina Sarbatoarea Ingerilor cu farmec si feminitate

Maria Filipescu

Absolventa a Universitatii de Arte Plastice si Decorative Nicolae Grigorescu, sectia Metal si Sticla, designerul Maria Filipescu a devenit in ultimul an o prezenta constanta pe piata bijuteriilor de autor, creatiile ei regasindu-se in concept-store-uri si la targurile de specialitate.

Mai multe date despre designer – pe www.artbiju.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.