Anita Ekberg – cel mai fierbinte star al Scandinaviei

„La Dolce Vita”. Devine din ce in ce mai greu sa auzi aceste cuvinte fara sa te gandesti la Anita Ekberg. Pana in ziua de azi Fontana di Trevi pare intr-un fel goala fara ea atunci cand o vezi in realitate. Atunci cand criticii s-au indragostit de „La dolce vita” Anita Ekberg a devenit mai mult decat doar o femme fatale, fiind cel mai dorit produs de export al Suediei.

La acea vreme, Anita a fost un star al carei nume era pe buzele tutuor, si a carei imagine era in visele de celebritate ale milioanelor de adolescente din intrega lume. In 2006, publicitatea la o anumita marca de bere italiana incearca sa reface scenele faimoase din filmul lui Fellini cu Landi Swan in rolul jucat de ea, insa fara a se apropia de stilul inegalabil al icebergului fierbinte numit Anita Ekberg.

Daca Ingrid Bergman este o aparitie eleganta, Anita Ekberg este o aparitie senzuala, europeana, mult mai originala si tangibila decat Marillyn Monroe. Ea a cunoscut succesul prin intermediul aparitiei ca Miss Suedia la Miss Univers 1951, titlu ce i-a adus un contract la Hollywood cu United Artists. Aici incepe cariera ei, memorabila prin ocaziile oferite de regizorul italian Federico Fellini. Anita a aparut in 66 de filme si seriale de televiziune in mai mult de 50 de ani de cariera. Deloc rau pentru o fata din Malmö care era privita doar ca o ocazie de flirt sau o bomba sexy atunci cand a ajuns prima oara la Hollywood la inceputul anilor ’50.

Citeste si:  Me, Myself by Adidas

In America anilor ’50, cand orice emana atata senzualitate merita atentia presei, Anita a fost o aparitie europeana mult gustata de public, si chiar mai mult: o aparitie senzuala cu talent. Fotografii o considerau o diva prin felul in care astepta sa fie pozata si chiar ii provoca sa prinda cea mai buna postura a ei. Furorile facute de Anita Ekberg in anii ’50 pot fi intelese doar de cei care au trait in acea perioada; si astazi ea este o figura majora, trasatura remarcabila a carierei sale fiind faptul ca imaginea ei s-a schimbat in continuu din adolescenta pana la varsta de 30 de ani. Astfel, Anita mereu arata altfel fizic la fiecare doi ani de filmografie, iar in 1964 deja nu mai putea fi recunoscuta ca tanara care fusese in 1950.
Impresia lasata in aceasta perioada a fost aceea ca Anita ar face orice pentru publicitate, insa o examinare a fotografiilor facute la vremea respectiva contrazice astfel de afirmatii. Desi Anita Ekberg a pozat mereu in bikini si rochii minimaliste, expresia faciala sugereaza jena sau chiar neplacere. Fara a tria anterior fotografiile, Anita a permis publicarea oricarei imagini cu ea fara sa ii pese daca o infatiseaza in posturi deloc flatante. Si in primul rand este de respectat faptul ca a ramas fidela stilului european de viata si masurilor sale fizice, de asemenea neconforme cu standardele nord americane.
Un lucru este clar: cei care considera ca Anita Ekberg a facut o cariera fulminanta doar pentru ca era o blonda sexy fara scrupule gresesc. Exista 3000 de blonde sexy fara scrupule care incearca in fiecare zi sa reuseasca pe acel teritoriu, si nu au reusit in pofida eforturilor. Anita traieste in continuare nu doar pe pelicula, fiind la fel de nerabdatoare, sincera si permanent bine dispusa.

Citeste si:  Cele mai tari brand-uri de ochelari de soare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.