Audrey Hepburn – stil implacabil

Audrey Hepburn este genul de star pe care il admira femeile si barbatii deopotriva. Intreaga lume pare sa fie un imens fanclub al ei si al personajelor carora le-a dat viata pe pelicula de film. Holly Golightly, Jo Stockton, Ariane Chavasse, Regina Lambert sau Eliza Doolittle vor ramane mereu in amintirea celor care s-au indragostit de Audrey sub oricare dintre aceste nume. Pentru societatea anilor ’50, in care Marilyn Monroe era starul preferat de barbati pentru voluptatea ei, Audrey Hepburn reprezenta ceva diferit cu mult de standarde. Silueta ei foarte subtire, prea inalta si fara forme proeminente, cu maini si picioare mari, a facut imposibila pentru ea o cariera ca balerina. Aceeasi silueta unica, alaturi de postura gratioasa si alura aristocratica, a captivat publicul prin inventarea unui ideal feminin cu totul nou. Ea a ales sa isi foloseasca flerul in moda pentru a isi imbraca liniile baietesti in cele mai simple haine, haine care ii accentuau subtirimea. Audrey Hepburn a preferat sa poarte elemente vestimentare inedite prin simplitatea lor : pantalonii capri, balerini, bluza stramta pe gat, manecile trei sferturi, mica rochie neagra atat de rafinata si ochelarii de soare negri din ‘Breakfast at Tiffany’s’, esarfa frumos legata in jurul gatului si trench-ul, alaturi de poseta clasica purtata pe un lant stralucitor, mereu din piele. Inca exista indoieli cu privire la parteneriatul ei cu Givenchy, daca intr-adevar a fost doar o muza pentru aceasta marca sau mai mult decat atat, daca Audrey a creat Givenchy ca nume sonor in moda sau a fost invers.

Citeste si:  Ce purtam sezonul acesta

Stilul Audrey Hepburn este cel mai bine descris de catre fiul ei, Sean Ferrer: ‘Stilul este un cuvant pe care il folosim adeseori si pentru o multitudine de scopuri. In cazul mamei mele, Audrey Hepburn, este vorba despre extensia unei frumuseti interioare mentinute de o viata de disciplina, respect fata de ceilalti si speranta pusa in umanitate. Linia stilului ei este inca pura si eleganta pentru ca ea credea in puterea simplitatii. Daca stilul ei este inca apreciat este pentru ca ea credea in calitate si statutul ei de intruchipare a elegantei se datoreaza faptului ca a gasit acel look al ei caruia i-a ramas fidela toata viata. Nu a urmat trendurile si nu s-a reinventat in fiecare anotimp. Ea a iubit moda insa a pastrat-o la rangul de instrument menit a-i complimenta fizicul.
Rebecca Lowthorpe, afirma intr-un articol pentru Independent London ca femei ca Audrey Hepburn si Jackie Onassis isi datoreaza succesul faptului ca ‘au purtat un singur stil pe parcursul intregii vieti. Ele nu au facut nicidata greseala de a urma trenduri ciclice, ci au ramas loiale hainelor care li se potriveau cel mai bine. De aceea ele au devenit mai puternice decat moda in sine. Daca ne place sau nu, ne-a ramas mostenirea stilului implacabil al lui Audrey Hepburn – articole de o asemenea simplitate incat chiar si astazi par foarte moderne.’.

Citeste si:  Profil de model - Andreea Stancu

Imaginea ei a fost mereu admirata si orice femeie a incercat sa o copieze, fara succes insa. Audrey Hepburn este unica, este o versiune feminina sofisticata si rafinata, calitati dobandite prin potentarea frumusetii ca element ce tine de vizual pana la rangul de glamour, ca si atribut greu de explicat concret. Audrey are o caracteristica speciala de sofisticare combinata cu inocenta si fragilitate, de femeie copil regala. Ea considera ca lookul ei este usor de obtinut, insa adevarul este ca esenta Ausrey Hepburn este foarte greu de cuprins doar prin imitarea vestimentatiei si a coafurii. Jumatate nimfa a padurii, jumatate printesa, Audrey Hepburn este capabila inca sa hipnotizeze masele prin misterul care o inconjoara in film si in realitate.

Citeste si:  Moda devine eco

5 Comentarii
  1. Pacat ca nu prea mai exista astfel de femei… Se pare ca majoritatea au uitat ce inseamna rafinamentul, ce inseamna se fii sofisticata. Ce e mai grav e ca nici macar nu mai au abilitatea de a le aprecia in cazurile rare si fericite in care mai apar.

  2. Intr-adevar, Audrey s-a impus printr-un stil vestimentar propriu dar mai ales printr-o putere si noblete
    a spiritului.
    O femeie deosebita si o tinuta morala demna de o regina.

  3. Se poate spune despre ea ca a fost femeia perfecta fiind si o promotoare a Unicef , a lumii sarace in care ea a vrut sa atraga atentia despre aceasta parte a lumii ca Etyopia , Somalia etc.
    o femeie pe care orice barbat si-ar dori-o in prezenta lui . stil si rafinitate pt. care orice femeie din Romania ar avea ce invata dar din pacate cam greu le gasesti la femei in ziua de astazi . Audrey ramane pururea in sufletul nostru. Te vom iubi mereu Audrey!

  4. excelentelor voastre ,am un cult pentru cele doua dive……scuzati scrisul nu ,,agramat,, ci afectat de un accident vascular an remisie…………… as dori unraspuns, care din aceste doua divi au exclamat candva,,trebuie ca an viata sa astepti sfarsitul acesteia ca sa vezidaca ai reusit ,,. multumesc …sic volo nihil sine deo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.