BLANC DE VOL by Andreea Tincu & Sense

BLANC DE VOL, inspirata de arta lui Constantin Brancusi si prezentata de curand in cadrul evenimentului Mq Vienna Fashion Week, reprezinta ultima colectie realizata de Andreea Tincu &Sense.

Este deja cunoscuta coleborarea de succes dintre designerul Andreea Tincu si brandul Sense. Andreea Tincu este un designer de admirat, in primul rand, datorita faptului ca realizeaza in fiecare sezon un numar dublu de colectii, atat personale, cat si pentru Sense, si este mereu prezenta la evenimente de specialitate importante. Este adepta unui stil minimalist, care ascunde in spatele sau o tehnologie complexa si solutii tehnice inteligente.

Citeste si:  Elena Gheorghe prezinta colectia exclusiva "Butterfly by Clara Rotescu"

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

In privinta ultimei colectii, intentia designerului nu a fost aceea de a prelua elemente specifice costumului popular romanesc, intrucat nici artistul Constantin Brancusi nu a reprodus pur si simplu universul plastic ale artei populare, ci s-a straduit sa-si interiorizeze propria experienta vitala. Operele lui Brancusi au servit drept sursa de inspiratie pentru multi designeri vestimentari, constituind o provocare pentru acestia. Complexitatea creatiilor sale, care initial par pline de simplitate, dar care de fapt ascund mistere ce merita deslusite, reprezinta si una dintre caracteristicile colectiei vestimentare despre care discutam in cazul de fata.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Citeste si:  Cum ne imbracam de Craciun?

BLANC DE VOL, colectia destinata sezonului de primavara-vara 2010, este in ansamblu minimalista, dominata de linii simple, insa in spatele careia se situeaza o constructie tehnica ingenioasa. Designerul propune o epurare a liniilor, forme ovoidale, care deschizandu-se sugereaza ideea de zbor, siluetele fiind drepte, alungite. Scopul nu a fost acela de imitare a creatiei artistului Constantin Brancusi, fiind preluate doar detalii, ce se regasesc in forma gulerelor, ori in sistemele de pliere. Se pot observa si o serie de siluete in forma de cocon, iar aceentul este pus in special in zona superioara, mai exact pe constructia manecilor, realizate prin suprapuneri de volume. Turbanele sunt inspirate din tabloul pictorului Johannes Vermeer, „Fata cu cercel de perla”. Gama cromatica este temperata si rafinata: alb, gri, ivoire, accente de maro si albastru de Prusia.

Citeste si:  Rozalb de Mura la IDEAL Show Berlin

Zbor, puritate, forme sunt elementele dominante ale colectiei, in care designerul se joaca intr-un mod armonios cu volume si proportii.

Colectia va fi disponibila prin site-urile www.andreeatincu.com, fashionsense.ro sau in magazinul L’Armoire din Bucuresti. Colectiile de serie (tesaturi si tricotaje), semnate Andreea Tincu, pot fi achizitionate din magazinele Sense din reteaua Carrfeour, Real si Mall.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.