Bani pe haine de aruncat

In fiecare an, aruncam la gunoi saci de haine. Asta in cazul in care nu mergem sa-i donam. In alte tari, este ceva mai simplu: gasim containere pentru haine pe strazi, cam cum sunt cele pentru peturi, sticla si hartie la noi. De acolo, ele sunt luate, curatate, sortate si trimise in tari din lumea a treia. Daca nu le donati, atunci ati putea fi interesate de campanie desfasurata de cei de la H&M.

Citeste si:  Outfit-uri casual pentru femei

In Marea Britanie si Irlanda, se ofera cate un voucher in valoare de 5 euro pentru fiecare sacosa de haine vechi pe care o duceti in limita maxima a doua vouchere pe zi de client. Si nu, produsele nu trebuie sa fi fost achizionate tot de la H&M, ele pot fi orice marca. La noi, inca nu stim ce valoare va avea voucherul, dar exista certitudinea ca programul se va implementa.

Citeste si:  Culorile fac moda

Voucherele pot fi folosite timp de sase luni, dar cu conditia sa cheltuiti in magazin minim 30 de euro, respectiv 30 de lire (repet, cifrele se refera la magazinele H&M din Irlanda si Marea Britanie).

Hainele stranse vor fi apoi reluate de o companie care se ocupa cu reciclarea produselor. Sunt transportate la o fabrica de sortare din Germania urmand ca materialele textile sa fie folosite ori pentru realizarea altor haine, ori drept carpe de curatenie sau pentru industria auto.

Citeste si:  Rochii de vara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.