Bijuteriile de AUTOR, un adevarat succes

Sâmbătă, 4 aprilie, cunoscătorii și pasionații de bijuterie contemporană de designer au putut descoperii nume consacrate, dar și nume noi ale designului românesc de bijuterie, în cadrul unui proiect unic pînă în acest moment în România. Este vorba de AUTOR, primul târg românesc de profil. Declinare firească a expoziției Extins, desfășurată déjà în cadrul a două ediții succesive, 2007 și 2008, AUTOR își propune să aducă publicul față în față cu bijuterii ce au ca miză conceptul, unicitatea, originalitatea și autenticitatea.

Accesul nemijlocit la acest gen de bijuterii vine să continue demersul expoziției Extins de a familiariza publicul cu bijuteria de autor, de a crea un spațiu de intimitate cu aceste obiecte și de a pune în valoare nume cunoscute, dar și nume emergente de designeri. Dan Pierșinaru, inițiatorul proiectului, a considerat că târgul AUTOR este pasul imediat următor după o expoziție precum Extins, încununată de succes în cele două ediții ale sale, și că scoaterea obiectelor din spațiul expozițional nu poate fi decît benefică pentru vizibilitatea bijuteriei de designer.

Citeste si:  Colectia Rue Des Trucs Resort 2011

700 de vizitatori au trecut sâmbătă, 4 aprilie, pragul primei expoziții de bijuterii de designer din România. AUTOR i-a primit pe toți iubitorii și pasionații de bijuterie unicat, autentică și originală, și i-a îndemnat să descopere creațiile unor designeri consacrați sau să aibă plăcerea de a întâlni creatori la început de drum.

Au fost prezenți în cadrul târgului Mihaela Tarhuna, Carla Szabo, Mihaela Zvinca, Andra Lupu, Roxana Davidescu, Ana Wagner, Maria Filipescu, Alina Băncilă, Jennifer Delplanque, Lola Dream Factory, Elena Crişan, Alexandru Lupu, Ioana Matei, Radha, Raluca Drăcea, Oana Pop, Dana Ştefănoiu, Raluca Buzura, brandurile Acarete, Freevole.

Citeste si:  Colectia Nissa toamna/iarna 2011/2012

Bijuterii copilărești semnate sau discrete, colecții construite în jurul unui concept bine determinat precum Visul unei nopți de vară al Ioanei Matei, minimalismul ludic al Carlei Szabo, aerul vintage în variantă Mihaela Zvîncă, rafinamentul, fragil ca porțelanul, al Anei Wagner, formele ingenioase marca Radha, grafismul rousseau-ist al creatiilor lui Jennifer Delplanque, goticul extrem de decorativ, déjà bine cunoscut, al Mihaelei Tarhuna, delicatețea în metal și lemn a Andrei Lupu sau barocul exploziv al Ralucăi Drăcea, iată doar câteva dintre multiplele atracții cu ajutorul cărora AUTOR și-a sedus la propriu vizitatorii. Concluzia: nimic nu poate egala spontaneitatea bijuteriei de designer care își face loc iată, cu multă vitalitate, pe piața accesoriilor românești.

Citeste si:  Shoppingul, pasiunea mea

În atmosfera primitoare, plină de zumzet și culoare, i-am putut vedea printre vizitatori pe Michel de Laufenburg, Gianina Corondan, Adrian Oianu, Laura Lazar, Andreea Badala, Dana Niculescu, Mihaela Dedeoglu, Ana Maria Lungu, Aurelia Mocanu.

Pe scurt, AUTOR a fost încă de la prima sa ediție un adevărat succes. Designerii au fost extrem de mulțumiți de expunerea avută, de atmosfera creată, pasionații și-au dorit ca povestea să nu se sfârșească prea curând și să recidiveze și a doua zi. Dan Pierșinaru, inițiatorul proiectului, a considerat că obiectivul acestui târg, acela de a scoate obiectele din spațiul expozițional și de a oferi publicului ocazia unui acces nemijlocit la acest gen de obiect artistic, a fost atins cu prisosință.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.