Chemare la naturalete

In fiecare sezon, companiile lanseaza si copiaza un trend dupa altul fara repaos, fara timp pentru a face o pauza si a exploata urmatorul sezon cu o minte clara. Si totusi fiecare nou trend este epuizat inaintea expunerii sale in fata tututor consumatorilor sau consumatoarelor. Raspunsul la aceasta problema este lipsa unui „fashion statement”, optiune care li se pare imposibila multor designeri. Creatia vestimentara se bazeaza aproape exclusiv pe exploatarea unei idei originale, indiferent de sursa acesteia, insa in timp se acumuleaza tensiune vizibila in colectii.

Iata ca a aparut momentul pentru o pauza, un astfel de respiro de care este nevoie in domeniu. Inca un motiv pentru a analiza simplitatea lucrurilor si de a reveni la natural, la casual sau retro, sau de a „sari” catre liniile futuriste. Prezentul tumultuos este exclus din ecuatie!

Citeste si:  Tendinte pentru rochii elegante

Intr-un timp in care fiecare persoana este „programata” pe viteza, moda vrea sa se „opreasca” asupra unei singure idei: naturaletea, simplitatea. Noile idei de stil sunt descrise ca eleganta fara varsta, fara repere in timp si de o puritate aproape meditativa. Aceasta idee de baza in creatie se intrepatrunde cu alte trenduri vazute deja pentru vara anului 2007. Nu exista imprimeuri mari sau aplicatii exagerate.

Nuantele preferate pentru o imagine generala de natural sunt cele neutre, non culori, reduse la a sugera luminozitatea sau intunecimea. Culorile simple si materialele naturale pot fi scoase din anonimat prin usoare tuse de stralucire, prin auriu sau argintiu. Materialul preferat pentru vara este inul, insa la fel de bine se pot folosi cele transparente sau semitransparente, dar lipsite de sofisticarea si greutatea textilelor mai pretentioase.

Citeste si:  Trenduri in & out

O astfel de tinuta trebuie sa emane un aer de lejeritate aproape glaciala, iar designul este aproape „sculptat” pe formele corpului, evidentiindu-le prin constructie. Silueta unui outfit foarte simplu si natural este definita ca fiind confortabila si clasica, cu accente de genul urmator: drapaje, pliuri, impletituri, fasii lejere, accesorii minimaliste. Unele forme pot fi rotunde, in stil renascentist sau tip uniforma, in stil safari. Faldurile sunt o alegere care nu „stirbeste” cu nimic ansamblul, la fel si liniile de confectie aflate in contrast. Acest tip de combinatii sunt perfecte pentru a aduce un ecou retro sau futurist, asta in functie de materialul si nuantele alese pentru intregul design.

Un alt stil reprezentativ pentru naturalete este cel romantic, boem, cu pastelurile si mai ales prin tehnica manipularii materialului vaporos pentru a construindu-se forme cu totul si cu totul speciale. Rochia tip camasa safari, deux-pieces-ul elegant sunt designuri reinventate pentru vara intr-un styling natural.

Citeste si:  25 MUST have-uri ale iernii

Moda nu trebuie sa fie mereu o revolutie, in constanta lupta cu trecutul si viitorul pentru a surprinde si a epata. Uneori cel mai elocvent design este cel mai simplu outfit al unei colectii, pentru ca simbolurile si trendurile nu se complica unul pe altul, nu se neutralizeaza sau accentueaza unul pe celalalt, ci sunt perfect complementare.

Contrastele au devenit prea mult pentru ochiul publicului, liniile sunt exagerat de contrastante iar combinatiile coloristice vor mereu sa transmita un mesaj complicat. Chemarea la naturalete este deci binevenita si ne aminteste de importanta lucrurilor simple in viata si astfel si in viata vestimentatiei noastre.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.