Colectia Ana Maria Lungu – „THIS IS LÃœ”

In tibetana veche, LÜ inseamna corp.
Corpul este personajul in jurul caruia s-a format linia de haine LÜ.

In colectia de primavara /vara ’09, numita introductiv „THIS IS LÃœ”, este folosit un mix de diverse tehnici in realizarea outfit-ului, de la printuri digitale generate in processing pana la insertii de lemn si os in haina.

Zona de inspiratie a imprimeurilor este universul molecular din interiorul corpului omenesc, radiografiat, dar nu in sensul traditional al cuvantului.

„Cellular Automata” este programul de processing care genereaza celule dupa reguli prestabilite. Este interesant de precizat faptul ca cel mai cunoscut program de acest gen se numeste „Game of Life/ Jocul Vietii”. Suportul textil este ales in concordanta cu tehnicile de imprimare: 100% bumbac si 100% matase. Baza cromatica a colectiei o reprezinta albul, in diferite nuante, cu imprimeuri contrastante pe negru, iar accentele de culoare alese sunt nuante de galben luminos, verde organic si gri deschis.

Citeste si:  Frenezia declansata de coafura Printesei Diana

Alura traditionala a hainelor este data de credinta ca omul va incepe sa isi redeseneze traseul speciei dupa repere ancestrale. LÜ este un nou label de art fashion, lansat oficial la sfarsitul lui martie 2009 printr-un performance mixed media prezentat la Centrul National al Dansului Bucuresti.

Creatiile care vor aparea sub acest nume se adreseaza oamenilor dispusi sa exploreze zone adiacente fashion-ului clasic. Corpul este personajul in jurul caruia s-a format linia de haine LÜ.

Citeste si:  Lenjerie pentru Lady

Hainele LÜ vor fi decodate de oameni cu spiritul tanar, putand fi purtate de diverse personaje arhetipale contemporane: artisti, designeri, misticii metropolelor, samani digitali, creative minds sau fashion addicts.
THIS IS LÜ este un voiaj in universul corpului, care incepe din pantec si se termina dincolo de moarte.

THIS IS LÜ este ca un puzzle compus din piese diverse: simboluri, sunete, miscare, imagini.
THIS IS LÜ este o experienta multisenzoriala, in care publicul este transpus, uneori in mod brutal, in realitatile fizice si psihice ale corpului.

Citeste si:  Patru greseli fashion la inceput de toamna

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.