Colectia „Nensha” by Laura Lazar

Miercuri a avut loc prezentarea colectiei toamna-iarna 2010-2011 creata de Laura Lazar si intitulata Episod 1 – Nensha. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul noului spatiu de vara inaugurat recent de Gaia Boutique Club.

In locul clasicului podium si a manechinelor, designerul a ales o expozitie cu manechine de plastic, cat si prezentarea colectiei pe suport video, prin intermediul unui scurt film, ce a avut-o ca protagonista pe modelul international Maria Teiu. Tinutele s-au succedat intr-un melanj de sunet, imagine si fotografii, intr-o inedita abordare a modei prin ceea ce inseamna arta contemporana si resursele acesteia.

Citeste si:  Da, D-na Vreeland!

Nensha inseamna puterea de a-ti transpune gandurile in imagini, aidoma unor fotografii proiectate de potentialul spiritual al fiecaruia dintre noi. O cautare a unor metode alternative de definire a artei, intr-un viitor pe care il putem simti mai indepartat sau mai apropiat, in functie de intensitatea cu care ne raportam la lumea gandurilor noastre.

foto

Colectia in sine a stat sub auspiciile pop-art-ului, ale imprimeurilor si culorilor psihedelice – ceea ce facut dintotdeauna statement-ul creatiilor sale. De la tercot la bumbac si jerse, materialele naturale au dat tonul, in vreme ce, din punct de vedere cromatic, negrul a alternat cu culorile neon, atat de celebre in anii ’80. Tot in spiritul acestor ani, creatoarea s-a jucat cu liniile, marsand pe taieturile mulate, dar si pe volumele accentuate in partea de sus.

Citeste si:  Atelier de Stil vestimentar feminin

foto

Nu au lipsit rochiile, insa foarte prezenta este salopeta optzecista, scurta sau lunga. Astfel, femeile care aleg sa poarte Laura Lazar in viitorul sezon rece pot indrazni sa aleaga haine foarte stramte, culori intense sau texturi metalice.

La eveniment au fost prezente vedete care au colaborat cu designerul: Giulia, DJ Wanda, Raluca Lazarut, Bianca Ionita, Crina Semciuc, Oana Fringescu, Gabriel Huiban: lideri de opinie din moda romaneasca si din publicatiile de specialitate: Maurice Munteanu, Andreea Esca si designeri: Adrian Oianu, Stephan Pelger, Lena Criveanu, Mihaela Glavan, Corina Naduh. Totul a culminat in aceeasi nota non-conformista cu un after-party in stil Goa, invitatul special al serii fiind Tom Wilson.

Citeste si:  Balerini

foto


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.