Colectia primavara/vara 2009 Irina Marinescu

Irina Marinescu primavara/vara 2009 – mamagamma

Designerul Irina Marinescu isi prezinta noua colectie reinventand atmosfera surprinsa din albumele foto ale unei femei frumoase dar si speciale… mama ei.

Vintage este un termen generic utilizat pentru articolele de imbracaminte noi, care poarta amprenta trecutului sau pentru cele provenind dintr-o epoca anterioara, spun dictionarele. Vintage poate fi adjectiv: o rochie vintage – o rochie de epoca poate fi sursa de inspiratie asa cum o demonstreaza colectia pentru primavara/vara 2009 a designerului Irina Marinescu.

Citeste si:  Cum sa transformi o rochie veche intr-o tinuta noua

Fotografii vechi, de prin anii ’70, scrisul de mana de pe vederile trimise de pe litoral, amintiri transpuse in vestimentatie, si reconturate in prezent din dotinta de a recrea atmosfera si imaginea ceaiurilor/pretrecerilor acelei generatii. Croiurile pieselor din colectie au fost reinterpretate, scoica a fost destructurata si refacuta, redesenata in noi forme, mai geometrizate, si folosite ca aplicatii.

Citeste si:  Moda in perioada renascentista

Irina Marinescu se opreste mai mult asupra rochiilor si asupra taliilor inalte creionand un alt tip de femeie, o “wonder woman” care pluteste de asta data in rochii lungi pana la pamant, scurte sau pana la genunchi.

Barbatii apar si de aceasta data in colectia designerului, readusi in context din aceleasi albume foto…in espadrilele lor “old school” cu talpa din paie.

Cromatica preferata de designer pentru noul sezon este una restransa, de la non culorile alb si negru spre gama de bejuri si griuri retinute.

Citeste si:  Rochiile Cristallini pentru stilul tau

O colectie dedicata femeilor speciale, care iubesc viata pentru ca este frumoasa, si nu pentru ca este in viteza agresiva a prezentului inconjurator.

Shoes: Mihaela Glavan.
Music: the Bogman
Make-up: Nick Barna – make up artist Maybelline
Hair: Camelia Negrea
Credit poze: Alex Buruntia

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

mamagamma


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.