Concursul Filmului de Moda din Romania – Prima Editie

Prima editie a Concursului Filmului de Moda din Romania are loc pe data de 3 decembrie 2009 cu sprijinul Centrului de Comert International (Geneva, Elvetia), in cooperare cu Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediul de Afaceri din Romaniei. La inceputul lunii decembrie, un juriu international se va intalni la Bucuresti si va selectiona castigatorii premiilor speciale.
In cadrul concursului se pot inscrie toti designerii romani care detin un brand de cel putin 4 sezoane. Participantii vor fi nevoiti sa dovedeasca faptul ca livrat creatiile lor catre distibuitorii en-detail cel putin pe o perioada de trei sezoane si sa trimita un videoclip de maxim 3 minute. Videoclipul trebuie sa prezinte creatiile designerilor inscrisi in concurs, dar sa nu contina prezentari de moda. Juriul recomanda sa se abordeze un stil usor de recunoscut, prezentari creative si un suport muzical adecvat.

Citeste si:  Cea mai scumpa pereche de pantofi cu toc din lume

Pentru a participa la concurs, trebuie completat formularul de pe site-ul www.internationaldesignersnetwork.com
de sub bannerul „Romanian Fashion Film Award 09” sau de pe site-ul www.portaldecomert.ro. Tot pe internationaldesignersnetwork.com pot fi vizionate videoclipurile de la evenimentele anterioare, respectiv de la evenimentul „First World Fashion Film Award” ce a avut loc la Berlin in ianuarie 2008. Termenul limita pentru receptionarea videoclipurilor este joi, 15 octombrie 2009.

Citeste si:  Ghid de buna purtare - blana pentru iarna

Videoclipurile primite de la designeri vor fi selectate si apoi puse pe un DVD, urmand a fi distribuite catre cumparatori si media prin intermediul ambasadelor Romaniei, din lumea intreaga. La finalul concursului, DVD-ul cu videoclipurile designerilor va fi lansat in cadrul unei receptii, cu reprezentanti din lumea modei, media si ai Guvernului Romaniei.

Pentru a deveni un designer de success este foarte imposrtanta recunoasterea internationala, promovarea, care necesita investitii serioase inainte de a vedea mult asteptatele rezultate. Concursul „Filmului de Moda din Romania – Prima Editie” le ofera deginerilor talentati din Romania oportunitatea de a obtine recunoastere in tari in care, in mod normal nu ar avea posibilitatea de a expune sau de a se promova ei insisi.

Citeste si:  O vara HOT

Pe viitor, participarea designerilor la acest concurs ii poate recomanda pentru participarea sub pavilion national la targuri, expozitii internationale din domeniul modei si la alte evenimente organizate pentru acest domeniu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.