Cum sa fii sexy fara sa fii vulgara

Probabil nu este primul material sau primul semnal in acest sens cu care intri in contact. Dar, s-o recunoastem, niciodata nu este de ajuns. Nu atata timp cat spatiul media la noi este infestat de vulgaritate si nu atata timp cat vulgaritatea este molipsitoare. Caci se ia, dragii mei. Iar victima nu-i sunt doar adolescentele care-si fac din Bianca Dragusanu model de stil. Vad femei in toata firea care nu respecta reguli elementare.

Suntem cochete. Ne place flirtul. Ne plac complimentele. De acord. Dar atunci cand mizam pe cartea vulgaritatii, a « prea mult »-ului, ne sabotam singure. Sigur, atragem atentia, dar nu asa cum ne-am dori.

Iata reguli simple, nemuritoare, care n-au legatura nici cu trendurile, nici cu finantele si pe care oricare dintre noi le poate urma. Sunt, daca vreti, un fel de abc al unei tinute.
1. Vestimentatia

Oricare dintre noi are niste atuuri fizice. Nu facem pe pudicele, nu ne credem la manastire. Fie avem sani frumosi, fie picioare lungi, glezne fine, fese bombate, talia ca de viespe. Unele, norocoase, li se mai zice si zeite, le au pe toate. Se presupune ca orice femeie matura si-a identificat pana acum (s-o recunoastem, ne-am privit destul in oglinda) punctele forte si punctele slabe. Pe cele forte le vrem in evidenta, pe cele slabe le vrem ascunse. Buuun. Regula de aur insa e: evidentiem un singur atu odata. Nu doua, nu trei. Daca vrei sa-ti expui picioarele, iei fusta scurta, dar renunti la decolteu.
Daca vrei sa evidentiezi talia, iei ceva mulat, strans pe talie, dar nu si scurt.
Daca vrei sa atragi atentia asupra sanilor, picioarele raman acoperite.
Daca ai decolteu si sanii generosi, te implor: opteaza pentru un decolteu patrat, nu V, nu adanc. Si asa mai departe.

Citeste si:  Costumul romanesc la Carnavalul de la Venetia

Nici daca esti in categoria restransa a zeitelor si ai si sani senzational, fese de neuitat, talie ca trasa prin inel, glezne cat incheietura de la mana etc, nu scapi de regula asta. Nu ai incotro decat sa-ti etalezi atuurile pe rand. Nu in acelasi timp.

2. Machiajul
Si aici ai securea deasupra trusei de cosmetice. Trebuie sa alegi. Daca optezi pentru un machiaj intens al ochilor, dramatic, tip smokey eyes, atunci buzele vor fi in nuante nude, cel mult un roz palid. Invers, ai buzele in rosu aprins, pruna sau alte nuante puternice, ochii trebuie sa fie cat mai discret machiati. Echilibru in toate!
Referitor la unghii, repet ad nauseam: unghiile lungi sunt vulgare. Unghiile lungi cu desene/strasuri/abtibilde si alte brizbrizuri sunt foarte vulgare. Ramai la o lungime decenta, apoi aplica ce oja vrei, in ce nuante vrei, dar fara desene! Spune «nu» lui Disney si sclipiciului! Am incredere, poti s-o faci!

Citeste si:  Stilul boem

3. Bijuterii
Stiti cum e cand impodobiti bradul si aveti cutii si cutii de globuri, beteala, ornamente? Si le puneti pe toate, pentru ca toate va plac si au valoare emotionala si va place sa fie bradul « bogat » si nu va vine sa renuntati la nimic? Ei, de Craciun, oamenii au voie sa dea in mintea copiilor. Apoi, bradul nu trebuie sa seduca, iar acest material se refera la cum sa fii sexy, nu la cum sa asiguri un Craciun ca intr-un basm. Deci, tu n-ai voie sa devii un pom de Craciun. Numarul maxim de bijuterii este 3. Opriti-va aici, nu e cazul sa defilati cu toata cutia de bijuterii. Vor mai fi ocazii, cu siguranta.

Citeste si:  Kate Middleton - stilul unei printese moderne

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.