Da, D-na Vreeland!

In anul 1936, Diana Vreeland, sotie si mama a doi copii, crescuta si casatorita in clasa superioara americana se intoarce din strainatate impreuna cu familia, si este observata de celebra Carmel Snow ca prezenta incredibil de stilata, chiar si pentru holul hotelului in care era. Carmel Snow, redactor sef al revistei Harper’s Bazaar, impresionata nu neaparat de frumusetea femeii din fata ei, caci Diana Vreeland nu a fost o frumusete, ci de gusturile vestimentare impecabile, si poate putin avangardiste pentru vremea respectiva ii propune un loc la revista de moda pe care o conducea.

Diana Vreeland a inceput la Harper’s Bazaar cu o rubricuta numita „De ce nu ai �?” , in care comentariile si sugestiile ei creative au fost exact ce avea nevoie revista: flash-uri de creativitate pura care poate fi iubita sau urata, dar niciodata ignorata. Rubrica aceasta incerca sa faca cunoscut crezul personal al d-nei Vreeland: „De ce sa nu fii ingenioasa si sa te joci cu ideile, in loc sa fii tu insati intr-un mod pur si simplu banal?”.

Citeste si:  Accesoriile unei rochii de seara

Iata cateva dintre cuvintele legendare deja, stranse intr-o editie de colectie de catre Harper’s Bazaar.

De ce nu ai spala parul copilului tau cu sampanie, asa cum se practica in Franta?

De ce nu ai vopsi mobila ta veche din pin masiv, in alb cu margini aurii, si mai ales de ce sa nu legi la scaunul tau de birou o pernuta din plus in imprimeu animalier, totul cu fundite din satin rosu?

Citeste si:  Accesorii de par pentru vara

De ce nu ti-ai imprima tigaretele cu monograma personala?

De ce nu ai aranja altfel cartile noi, pe o tava Chippendale , unele culcate, unele in evantai, altele ridicate?

De ce nu ai purta, asemenea Ducesei de Kent, 3 diamante enorme aranjate in fata la coafura?

De ce nu ai cauta acel trandafir special care a aparut in Paris in anii deprecierii monetare, colorat in mov si roz, numit cu optimism „Better Times”?

De ce nu ai avea, asa cum o are o femeie foarte eleganta, 12 diamante roz de toate marimile?

De ce sa nu cumperi cel mai intens negru atunci cand iti cauti un material textil, sau o rochie?

De ce nu ai picta o harta a lumii pe cei patru pereti ai camerei baietilor ca sa nu creasca cu un punct de vedere provincial?

Citeste si:  Moda din cluburi

De ce nu ai folosi o masa care nu iti mai place astfel: scurteaza-i picioarele, da-i un nou strat de vopsea si „umple-o” cu zece sau doisprezece vaze patrate de diferite marimi, fiecare umpluta cu cat mai multe flori proaspete din gradina?

De ce nu ti-ai transforma hermina veche intr-un halat de baie?

De ce nu ai purta la orice manusi violete fara degete?

Desi ideile Dianei Vreeland fac deja parte din viata noastra, intr-un fel sau altul, exceptand cele excentrice, ramase pentru excentrici, te poti si tu inspira din conceptul „De ce sa nu … ?”. Este o intrebare foarte buna !


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.