Designeri romani la Berlin Fashion Week

Anul acesta, in calendarul Berlin Fashion Week, prima saptamana a modei din calendarul international, 6 designeri romani si-au prezentat colectiile in fata a peste 500 de invitati si a presei de specialiate. Alaturi de nume cunoscute la nivel mondial, cum sunt A.F. Vandevorst, Escada sau Guess, cei sase designeri si-au prezentat propunerile pentru toamna-iarna 2011-2012.

Irina Schrotter, Alina Botea, Andreea Musat, Lucian Broscatean au creat patru colectii accesorizate cu ajutorul Angelei Vasiliu si al Mihaelei Glavan, prezentand patru directii stilistice diferite, dar definitorii pentru moda romaneasca.

Citeste si:  Ingrijire bijuterii

Irina Schrotter a deschis segmentul dedicat modei romanesti cu culectia „Lost in Translation”. Casmirul si matasea, pielea si satinul s-au intalnit intr-o colectie puternica, in tonuri de gri si crem.

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Colectia toamna/iarna 2011/2012 „Wonderland”, semnata de Andreea Musat, sta sub semnul suprapunerilor de materiale groase si fluide, al fustelor micro-mini si al volumelor exagerate – lume etno extrem de stilata.

foto

Pentru Alina Botea, iarna rimeaza cu rozul, argintiul si verdele trasate in linii unduitoare, curate si stralucitoare, imprimeuri digitale, floral-geometrizate, capturate in tesaturi din matase naturala ce se concertizeaza in piese vestimentare eliberate de volume. Piese semnate de Alina Botea pot fi gasite pe www.molecule-f.com.

Citeste si:  Inele logodna -- nu doar o simpla bijuterie

foto

Prezent pentru prima data pe un catwalk international, Lucian Broscatean prezinta o colectie conceptuala – “Enclosed Garden” – in care hainele isi schimba radical forma cu ajutorul stylingului. O demonstratie de forta in care, pe langa jocul de alb-negru, utilizeaza pentru prima oara si culoarea.

foto

Mihaela Glavan si-a prezentat colectia pentru toamna-iarna impreuna cu Irina Schrotter, ridicand manechinele pe tocuri de 15 centimetri. Deconstructie, suprapuneri, infasurari si drapaje sunt cuvintele cheie folosite de catre designer.

Citeste si:  Moda devine eco

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Angela Vasiliu si-a trimis pe podiumul de la Berlin propunerile pentru toamna-iarna in tonuri pastelate si amintind ca forma de incaltamintea anilor ’70.

Prezenta la Berlin Fashion Week a fost posibila datorita implicarii asociatiei FIT, a Ambasadei Romaniei la Berlin si a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.