Designeri romani la London Fashion Week

Romanian New Fashion e expozitia de moda cu cele mai noi colectii ale designerilor Agnes Toma, Carmen Secareanu, Cristhelen B., Diana Nita, Iris Serban si Vika Gorencu, selectati de Alin Galatescu, organizata in premiera de Institutul Cultural Roman din Londra. Carmen Secareanu si Iris Serban vor avea, totodata, un stand la On|Off – sectiunea designerilor independenti din prestigioasa London Fashion Week.

Romanian New Fashion este primul proiect dintr-un program permanent de promovare a creatiilor vestimentare romanesti in Marea Britanie, care va continua in fiecare an pe durata London Fashion Week, cel mai amplu eveniment din industria modei britanice. Vor fi invitati curatori romani si britanici pentru a dezvolta proiecte in colaborare cu ICR.

Alaturi de sectiunea designerilor consacrati la London Fashion Week, din 2003 On|Off activeaza ca o platforma prestigioasa de lansare pentru designeri tineri si are deja reputatia de a fi prezentat nume acum celebre precum Jasper Conran, Pam Hogg sau Karen Walker. La On|Off, Carmen Secareanu si Iris Serban vor prezenta creatii din colectiile primavara-vara 2011.

Citeste si:  Colectia Smiling Shoes toamna/iarna 2008/2009

Colectii prezente la London Fashion Week in septembrie 2010

Agnes Toma si-a numit ultima colectie Heaven Can’t Wait deoarece linia imbina atmosfera subtila a anilor ‘50 cu accente de dantela, geometrie, forme asimetrice si umeri supradimensionati, echilibrata de drapaje fluide sau controlate. Colectia este o poveste despre fragilitate si putere, moment si atemporalitate.

Click aici pentru galeria foto.

Carmen Secareanu alaturi de noua sa colectie intitulata Flowers, Girls, Birds and Design aduce publicul intr-o gradina magica artificiala, cu flori si pasari albe supradimensionate, in care personajele se misca eteric si perfect coerente integrate, astfel incat pot foarte usor fi confundate…

Citeste si:  Sepcile, accesoriul acestui sezon

Click aici pentru galeria foto.

Cristhelen B. prezinta White… umbre de siluete care dispar in lumina alaturi de mirosul de iasomie … efemere, cu nici o amintire, intr-o lume alba de stiri inutile, care nu aduc nici o surpriza pentru nimeni…

Click aici pentru galeria foto.

Diana Nita soseste pe taram britanic cu Tumult, colectie inspirata de futurismul spatial, constructii arhitecturale, geometrie si influente cosmice. Culorile reci sunt indulcite prin tonuri de alb si bej sau printuri digitale cu fire de par sau detalii ale epidermei – reprezentari creative ale umanului.

Click aici pentru galeria foto.

Iris Serban aduce Human Condition, o colectie care dezvaluie o abordare minimalista in stil baroc, cu accent pe volume si croieli simple, dar originale, completate de printuri hand made si accesorii atipice. Culorile principale sunt gri, bej si auriu soft, impodobit cu picture manuale.

Citeste si:  Colectia Marni for H&M

Click aici pentru galeria foto.

Vika Gorencu prezinta o colectie de primavara/vara, care se concentreaza pe haine si accesorii tricotate pe deplin, cu insertii de sticla sau pietre semipretioase. Stilul este sofisticat si romantic, o poezie dinamica menita sa seduca si sa obsedeze privitorul.

Click aici pentru galeria foto.

Proiectul se desfasoara in perioada 16 – 21 septembrie la sediul ICR Londra din Belgrave Square si, respectiv, la Victoria House in Bloomsbury Square, in vecinatatea British Museum.
Mai multe informatii la adresa: http://www.icr-london.co.uk


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.