Designerii romani din nou la Berlin Fashion Week

Delegatia Romanian Designers va participa in cadrul Berlin Fashion Week pentru a V-a oara consecutiv. Aceasta participare constituie o noua performanta pentru designul vestimentar autohton si o dovada a potentialului creativ existent.

In data de 15 ianuarie va avea loc prezentarea de grup Romanian Designers a designerilor Stephan Pelger, Adelina Ivan si Andra Clitan, iar in data de 18 ianuarie Irina Schrotter in colaborare (pentru a doua oara) cu designerul Lucian Broscatean isi va prezenta colectia pentru sezonul toamna – iarna 2013.

Show-ul colectiv al designerilor romani Romanian Designers ii are de data aceasta ca protagonisti pe: Andra Clitan – cu prima colectie prezentata in cadrul Berlin Fashion Week, Adelina Ivan – prezenta pentru a doua oara consecutiv pe podiumul Berlin Fashion Week si Stephan Pelger – care a participat la editiile precedente ale Berlin Fashion Week cu un show individual se alatura in acest sezon grupului de designeri romani.

Citeste si:  Linia Cupcake by Eugenia Enciu

Irina Schrotter isi continua colaborarea creativa din sezonul trecut cu Lucian Broscatean intr-un show individual. Immersed Self este numele ce il poarta colectia, iar inspiratia din spatele ei provine din tulburatorul imaginar al regizorului Ingmar Bergmann.

foto

Adelina Ivan, care a participat deja la Saptamana Modei de la Berlin in iulie 2012, va prezenta colectia ei noua Trust Yourself. Adelina ramane fidela croielilor minimaliste, cu taieturi ascutite si influente arhitecturale.

Citeste si:  Ce au purtat vedetele la Critics Choice Awards 2013

foto

Acesta este un debut la Berlin pentru designeru Andra Clitan. Un student bursier la Londra, colegiul Central St Martins, Clitan este considerata cel mai mare talent venit din Romania. Modelele ei amesteca elementele traditionale romanesti cu detalii haute couture moderne. Cea mai recenta colectie trateaza in design tema si simbolismul ritualurilor funerare, tradus in creatii moderne.

foto

Stephan Palger este deja cunoscut pe scena modei germane deoarece a fost starul roman al Saptamanei Modei de la Berlin 2011 si a stabilit o audienta internationala pentru semnatura sa stilistica. Acum, el s-a intors la Berlin cu un spectacol care va incununa perfect ultimii doi ani de munca in moda.

Citeste si:  ECCO O2, primii pantofi cu “climate control” care inspira si expira

Irina Schrotter prezinta ultima colectie, cea creata pentru toamna/iarna 2013 si intitulata „Immersed Self”. Colectia se inspira din personajul jucat de catre Ingmar Bergmann in filmul „Persona” – in mod special interactiunea dintre personajele Alma si Elisabeth. Designurile imbina semnatura brandului Irina Schrotter si semnatura creatorului Lucian Broscatean, cel care a dezvoltat linia pentru primavara/vara.

foto


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.