Dressing the Story – expozitie de costume Doina Levintza la TIFF Cluj

Una dintre cele mai cunoscute creatoare de moda din Romania aduce la TIFF o expozitie cu totul aparte in care publicul va putea admira costumele premiate cu Gopo. In perioada 3-9 iunie, in cadrul expozitiei Dressing the Story: Film & Theatre Costumes by Doina Levintza, vor putea fi admirate o parte dintre cele mai reusite costume autohtone de film si teatru.

Teatru inseamna creatie, iar munca la costumele de teatru este foarte complexa. Toate costumele imi sunt foarte dragi. Este prima expozitie de genul acesta si imi pare bine ca am facut-o la Cluj, a marturisit Doina Levintza.

Citeste si:  Profil de designer - Yves Saint Laurent

In acest an, gazda tuturor manifestarilor TIFFFashion este Hotelul Continental, din Piata Unirii, unul dintre simbolurile Clujului, inchis de cativa ani si reintrodus in circuitul cultural al orasului de Festivalul International de Film Transilvania.

Publicul clujean poate admira acum costumele premiate cu Gopo in 2009, ale filmului „Restul e tacere” (r. Nae Caranfil), dar si ale altor pelicule extrem de indragite de spectatorii romani: „De ce trag clopotele, Mitica?” (r. Lucian Pintilie), „Profetul, aurul si ardelenii” (r. Dan Pita), „Dincolo de nisipuri” (r. Radu Gabrea), „Ultima noapte de dragoste” sau „Orient Express” (r. Sergiu Nicolaescu).

Citeste si:  Eco fashion

Costumele realizate de Levintza pentru spectacole de teatru precum „Richard al III-lea” (r. Mihai Maniutiu), „Portretul lui Dorian Grey” (r. Dragos Galgotiu) sau „Hic sunt leones” (r. Dan Puric) pot fi admirate, de asemenea, in cadrul aceleiasi expozitii, pana pe data de 9 iunie.

De asemenea, in cadrul TIFFashion, intre 6 si 9 iunie, publicul va putea vedea cele mai bune modele de vizualuri propuse de catre studentii Universitatii de Arta si Design (UAD) Cluj, pentru materialele promotionale ale editiei aniversare TIFF 10.

Citeste si:  Trend report - piese must-have in ianuarie

Foto: Andrei Budescu


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.