GRAPHICS by Claudia Castrase

Marti, 22 septembrie, la Athenee Palace Hilton, sala “Le Diplomate”, a avut loc cea de-a cincea editie SOIREES DE LA MODE. In cadrul acestui eveniment, designerul Claudia Castrase si-a prezentat ultima colectie destinata sezonului de primavara-vara 2010, intitulata GRAPHICS .

Invitata speciala a serii a fost Alexandrina Hristov, care a asigurat muzica live pentru prezentarea colectiei. In paralel, a avut loc si prezentarea expozitiei de pictura a acesteia , “Le Collonade”.

Dupa ce a explorat lumea japoneza in colectia “Smart-Eyesight” , a dezvaluit povesti grecesti in “Karyatides”, iar cu “Geometrics” a patruns in alt teritoriu, acela al conceptului abstract, designerul Claudia Castrase vine cu o noua propunere de colectie, numita sugestiv GRAPHICS.

Citeste si:  Cel mai bine imbracate vedete la Globurile de Aur 2014

Prin intermediul colectiei GRAPHICS, designerul se intoarce la originile formei, la minimalismul initial, reprezentat prin semne grafice riguroase, clare, succinte. Linia fina reprezinta lait-motivul colectiei, ce traseaza pe fiecare piesa vestimentara un grafism, un desen simplu, decorativ. Toate acestea fac trimiteri la creatiile anilor ’20, ale artistului Alexander Calder, mai exact perioada wire-sculpture. Fascinata de sculpturile lui Calder, de capacitatea acestuia de a reda doar din sarma un portret, o silueta de femeie, de simplitatea aparenta, insa plina de profunzime in esenta, creatoarea de moda realizeaza o colectie a carei concepte de baza sunt: grafica si asimetria.

Citeste si:  Alege stilul potrivit pentru corpul tau

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Efectul grafic este obtinut prin incrustarea in material si adaugarea paspoillului subtire pe forma desenelor stabilite prealabil pe tipar. Asimetria este sugerata si obtinuta prin bordaje, cute si drapaje.

Pentru sezonul urmator de primavara-vara, Claudia Castrase ne propune rochii de lungimi diferite, tinute tip salopeta, fuste si pantaloni cu talie inalta, din matase si voal, cu o cromatica temperata, reprezentata prin nonculori, crem si o nuanta placuta de verde.

Citeste si:  ECCO si Aqua Magic Mamaia te invita la cele mai distractive petreceri acvatice ale verii!

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Imaginate ca niste obiecte de arta, insa transpuse in realitate, devenind in acest fel vandabile, creatiile designerului Claudia Castrase se incadreaza in stilul minimalist, fiind dominate de simplitate si rafinament.

Pantofii ce intregesc conceptul colectiei au fost creati de Coca Zaboloteanu, iar gentile sunt creatia designerului de accesorii Oana Lazar.

L’OREAL Professional impreuna cu echipa MANIFEST s-a ocupat de hair-style.

SEPHORA, un alt partener deja traditional al prezentarilor Claudia Castrase, a asigurat make-up-ul.


2 Comentarii
  1. Combinatia alb si negru a fost intotdeauna devastatoare. Este clasicul clasicului. Defineste extremele si le aduna.
    Foarte foarte frumoase rochiile. Si se accesorizeazsa perfect
    cu posetele. De mult nu am mai vazut
    un concept de tot unitar ca acum. Imaginile sunt remarcabile. Te fac sa te simti totala, unica,
    frumoasa. Dau ideea de putere, de incredere! Unitatea face totul! Felicitari pentru colectie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.