Gala AVANPREMIERE primavara-vara 2012

Saptamana trecuta a avut loc cea de-a noua editie a Galei AVANPREMIERE, eveniment ce a reunit peste 400 de invitati la Muzeul National de Arta Contemporana, unde 12 designeri si-au prezentat propunerile pentru primavara – vara 2012.

Ca in fiecare an, show-ul a inregistrat si o premiera: Sandra Chira, Alexandra Abraham, Bianca Popp si Ioana Ciolacu au ales sa isi prezinte colectiile intr-un mod inedit, exclusiv in format video. Chiar si cei care nu au fost prezenti in sala au avut sansa sa urmareasca live gala, atat pe internet, cat si pe mediafatada magazinului Cocor din Bucuresti.

Agnes Toma – Labels & Tribes
Noua colectie Agnes Toma a adus in prim-plan un personaj de actualitate: noua femeie a noilor triburi. Un personaj aflat intr-o ciudata si paradoxala relatie cu ceea ce inseamna eticheta, aflat intr-o continua confruntare cu sine si cu lumea, in plin proces de cautare a unei noi identitati.

Citeste si:  Rochii de seara de la TaraFashion.ro

fotofotofoto

Rue des Trucs – SS 2012
Colectia reafirma simplitatea sofisticata si detaliile rafinate, explorand formele naturale si geometriile anarhice din arhitectura gaudiana si asociind piese basic unor elemente ale costumului traditional catalan (volanele, rochiile si fustele ample). Cromatica dominata de gri, crem auriu, nisipiu, alb, bleumarin este punctata de mozaicul <> specific stilului gaudian ce se regaseste in insertii de print.

fotofotofoto

Sandra Chira – Details in The Fabric – video
„Details in the fabric” descrie preocuparea pentru zona dintre cele doua naturi: suprapuneri de straturi, detalii in interiorul materialelor textile sau accente cromatice in interiorul tinutelor vestimentare. Detaliul este cel care genereaza forma. Cromatica combina griuri colorate, calde, accente cromatice de oranj sau magenta, alaturand armonios materiale textile diferite (predomina matasea naturala, organza, voalul, tricotul).

Citeste si:  Cum asortam fusta si pantalonii de piele?

Alexandra Abraham – Formula – video
O colectie centrata in jurul elementului de „natural”. De la atitudine, la materialele folosite (piele, matase, triplu voal, casmir), pana la suprapunerea miscarilor trupului uman cu cele textile. Cromatica adopta tonuri nisipii, pamantii, nude si transmit tensiunea limitelor terestre, iar bleumarinul accentueaza ideea limitei superioare

Teodora Baciu – „Cabo da Roca”
Colectia are ca punct de plecare Cabo da Roca, locul in care se termina pamantul si incepe marea, cel mai vestic punct al Europei. Acest loc inspirational este reinterpretat prin paleta cromatica de albastru-gri, cu accente de nude si oranj. Tinutele sunt compuse din juxtapuneri de fuste si bluze de matase si piese structurate din lana imprimata, iar modelele de imprimeu si texturile imita crengile copacilor sau scheletul efemer al unei frunze, devinind astfel semne si simboluri.

Citeste si:  Accesorii gotice

fotofoto

Natalia Vasiliev – Acvatic Ring
„Acvatic Ring” este o dezvoltare a vestimentarului aproape fara cusatura derivat din metodele ancestrale ale infasurarilor. Colectia prezinta curbe nesfarsite, pliseuri lineare, jocuri de volum, planuri si contraste. Ca gama cromatica se remarca tonuri de nude, bej si maron, asemanatoare pielii umane, indiferent de rasa si spiritualitate.

fotofotofoto

Fotografii: Mircea Netea
Fotografie articol: Ana Moca-Grama


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.