Gala Avanpremiere 2010

Joi seara a avut loc Gala Avanpremiere, evenimentul care a incheiat cele trei zile de Avanpremiere Fashion and Life-style Fest. Gala Avanpremiere, ajunsa in acest an la cea de-a 7 editie, a inchis cele doua zile de dezbateri si vizionari cu un regal dedicat modei romanesti, in cadrul caruia au fost prezentate in premiera cele mai noi colectii pentru sezonul primvara-vara 2011.

Un numar de zece designeri romani, consacrati sau aflati la prima prezentare, au adus in fata publicului, in premiera, colectiile de primavara-vara 2011. Iata designerii care au trimis pe podiumul de la MNAC cate 15 creatii reprezentative pentru viziunea lor despre sezonul urmator:

1. Bianca Popp – „The Unbearable Lightness of Black”, Incaltaminte – Hunter Londra
2. Anca Ciataras – „Wonderful Life”, Incaltaminte – Musette
3. Rhea Costa
4. Norina Stoica – „Atemporal 79”, Incaltaminte – Musette
5. A&S Negulescu – „Wicked”, Incaltaminte – Musette
6. Radu Vitalaru – „Fish-a-men”
7. Silvia Serban & Alexandru Nimurad – „by coincidance”
8. Cristhelen B – „Alb”
9. Iris Serban – „Human Condition”, Accesorii – Maria Filipescu / Materiale – Mystic Textiles / Incaltaminte – Musette
10. Agnes Toma

Citeste si:  Noua colectie Simona Semen "Asian Moods"

„Pentru mine, Avanpremiere este dovada ca exista moda romaneasca – exista designeri, colectii, creativitate, cautari, expresie, evolutie si mai cu seama exista public si interes. Gala exista pentru ca este necesara si logica, e parte a unui sistem viu”, spune designerul Agnes Toma.

foto

Click aici pentru mai multe fotografii.

La editia din acest an, Gala Avanpremiere a adus in Romania primul show multimedia cu video mapping incorporat de mari dimensiuni. Proiectiile video inedite au fost create de artistele de origine bulgara Mihaela Kavdaska si Dilmana Yordanov, reunite sub titulatura Kotki.

Citeste si:  Stilul Sarah Jessica Parker

foto

Editiile anterioare ale galei au adus de fiecare data cate un element nou si spectaculos, precum: primul show exclusiv cu urmaritori la care s-a lucrat doar cu lumini cu control manual, prima oara cand s-a utilizat o scena culisanta, prima data cand a fost folosita o scena rotativa (cu diametrul de 18 m), prima prezentare in care s-a lucrat cu o trapa de podea de 8 metri inaltime, prima utilizare a luminilor tangentiale intr-o prezentare de moda sau utilizarea in premiera a unui perete de lumini cu 94 de capete.

Citeste si:  Noua colectie Ana Alexe - "Silence"

foto

Click aici pentru mai multe fotografii.

„Vorbim despre un festival national cu preocupari europene, prin marime, participanti, arie de abordare a temelor si domeniile de larg interes si de maxima modernitate si actualitate. In plus, Avanpremiere este o expresie a felului in care moda romaneasca se exprima plenar pentru sezonul viitor, in contextul atat de special al anului 2010″, declara Alin Galatescu intr-un cotidian national.

Credit Foto: Alexandru Buruntia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.