Indrazneste sa-ti impui propriul stil!

De cand exista lumea oamenii au preferat calea cea mai usoara de a trece prin viata. Aceasta presupune o viziune profund alterata asupra folosirii inteligentei : ‘maxim de eficienta obtinut prin utilizarea unui minim de resurse’; alterata pentru ca presupune uitarea unui lucru esential: este nevoie de efort sustinut pentru a obtine ceva ce iti doresti. Resursele se confunda de cele mai multe ori cu efortul, iar asta se poate traducein moda prin ” calea cea mai usoara de a avea stil propriu, insa de a nu risca nimic prin anumite tinute „. Multe dintre hainele care ne plac cu adevarat sunt privite cu scepticism si asta ne poate face sa renuntam la ele pentru a ne integra mai usor, pentru a obtine aprobarea tacuta de care avem nevoie.

Orice haina care se indeparteaza de trenduri, chiar putin ciudata din acest punct de vedere este un element de soc care nu va fi preferat daca da nastere la controverse. De-a lungul timpului ajungem sa ne formam o imagine prin care vrem sa fim recunoscute, sa fim speciale, si asta poate duce la conformism din lasitate, in ciuda faptului ca ne sta in fire sa fim creative si chiar inovative. Atunci cand gasim intr-un magazin ceva cu adevarat special care ni se va potrivi perfect, de multe ori refuzam sa il adaugam garderobei pentru ca nu suntem sigure de efectul pe care il va avea asupra imaginii generale. Trebuie sa recunoastem ca avem tendinta de a evita ceva ce nu se incadreaza intr-un fel sau altul canoanelor vremii sau societatii in care traim; avem tendinta sa ne lasam speriate (da, asta este cuvantul, speriate) de posibilitatea ca outfitul nostru sa nu fie deloc apreciat, fara sa luam in considerare si importanta pe care o are faptul ca diversitatea este aproape intotdeauna apreciata in moda.

Citeste si:  Se poarta carouri

Creativitatea si jocul cu vestimentatia sunt doua lucruri larg observate, nu doar la adolescentii care inca isi descopera personalitatea si o fac printr-un nonconformism uneori foarte studiat, ci si la oameni maturi, deja foarte constienti de sine, al caror nonconformism este ceva foarte natural. In alte tari, in special in tarile nordice, unde exista o mare deschidere catre culori puternice si indrazneala in vestimentatie, stilul propriu nu se bazeaza atat de mult pe factorul de dezirabilitate sociala sau pe pastrarea unei linii drepte, cat pe entuziasmul fata de nou si pe importanta preferintelor proprii. Mentalitatea unei societati se poate modifica in pasi mici si pornind de la baza ei, de la acele persoane care sunt dispuse sa isi asume riscul de a nu fi intelese pe moment, care isi imbratiseaza pasiunile cu mult curaj si, astfel, ii fac si pe altii sa gandeasca dintr-o perspectiva diferita.

Citeste si:  Bluze care subtiaza

Calea mai dificila presupune sa acceptam anumite diferente intre noi si ceilalti si sa trecem peste momentele in care suntem privite ca si cum am fi de pe alta planeta doar pentru ca hainele pe care le purtam nu au mai fost vazute in nici o revista sau colectie de moda. Purtati ceea ce va place, folositi-va instinctul in ceea ce priveste hainele alese si indrazniti sa va exprimati cum va place prin moda, indiferent de privirile sau replicile ironice ale celor care nu va cunosc indeajuns de mult pentru a putea observa bucuria pe care o simtiti atunci cand incercati ceva nou pentru voi !

Citeste si:  Atelier Eugenia Enciu lanseaza "Cotton Candy"

Inspirati-va din coincidente si dedicare, din plecari si sosiri, din viata si oameni in general. Indrazniti sa aveti din nou sentimentul ca sunteti fidela propriilor pasiuni! Acesta este elementul care diferentiaza trendsetterii de cei care doar urmeaza un trend !


Un comentariu
  1. poti sa mai scrii. draga Andra, 100 de articole pe tema asta; eu am ajuns la concluzia ca treaba cu stilul propriu pur si simplu nu este pentru romani; un mai accentuat spirit de turma ca la noi, o mai mare uniformizare – si nu ca ne-o impune cineva – NOI vrem sa fim LA FEL ca vecinu\’ – n-am vazut nicaieri in alta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.