Inelul de logodna, o bijuterie unica!

Inelul de logodna reprezinta primul simbol al dragostei. Acesta deschide ferestrele inimii si calea spre o viata fericita. Atat forma lui circulara, cat si piatra solitara simbolizeaza dragostea vesnica, adevarata, dar si o legatura durabila. El isi indeplineste cu succes toate aceste calitati atunci cand este daruit din tot sufletul si cu toata dragostea, dar mai ales la momentul potrivit.

Primii oameni care au purtat pe deget un asemenea inel au fost egiptenii. Odata cu primirea inelului de la viitorul sot, femeia trebuia sa aiba o atitudine de supunere si ascultare fata de acesta pentru tot restul vietii. Mai tarziu, a fost considerat un semn al iubirii statornice.

Purtarea lui pe al patrulea deget al mainii stangi se facea inca de pe vremea egiptenilor. Conform credintei ca exact prin acel loc trece o vena care duce direct la inima, numele ei fiind „Amores”. Deci alegerea degetului cu pricina nu este intamplatoare. Romanii insa il purtau pe degetul care le placea mai mult.

Modelul inelelor de logodna a fost diferit dintotdeauna. Daca in vechile timpuri, inelele se faceau chiar si din sfoara impletita si plante uscate pentru oamenii de rand, cei instariti le confectionau altfel. In Venetia din sec.XV, se purtau cele impodobite cu multe pietre. In schimb, inelele folosite in tarile anglosaxone erau simple si cu un singur ornament discret.

Citeste si:  Trend report – culorile sezonului

Exista teorii care ar sustine ca primii oameni care au folosit inelul au fost romanii. Acestia il intrebuintau pentru a lega oamenii de clasa lor sociala, insa si pentru casatorii. Atunci cand se logodeau, se folosea un inel din fier care se daruia familiei fetei in semn de angajament si putere financiara a mirelui.

La inceput, logodnele repezentau adevarate ritualuri, ceremonia de logodna fiind chiar mai importanta decat cea de casatorie, care reprezenta doar o intalnire de implinire a angajamentului logodnei. Mai tarziu insa, inelul a inceput sa faca parte cu adevarat din ceremonialul casatoriei. Inelul de logodna repezinta puntea dintre prietenie si casatorie, aceasta materializandu-se in logodna.

inel logodna

Traditionalul inel de logodna era confectionat din platina, aur sau argint si avea un singur diamant. Se spune ca acesta este modelul adevarat. Diamantul trebuie sa aiba un anumit numar de carate,o anume taietura, claritate si culoare. Desi se spune ca „diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei”, trebuie tinut cont de faptul ca ele sunt destul de costisitoare. Taietura se refera, de fapt, la slefuirea pietrei, unghiurile si proportiile rezultate determinand la final stralucirea diamantului. Ele se pot realiza in diferite forme cum ar fi smarald, oval, lacrima, marchiza, cea mai populara ramanand insa cea rotunda, a carui varianta este briliantul (diamantul cu 57 de fatete). Claritatea de refera la gradul de puritate din interiorul pietrei. Defectele sunt depistate de obicei doar cu ajutorul unei lupe profesionale. Cu cat este mai putin colorat, cu atat este mai valoros, deci diamantul este judecat si dupa acest aspect. Caratul se refera la marimea diamantului, insa ar fi bine ca la achizitionarea lui sa nu se tina cont doar de acest aspect.

Citeste si:  Rochite din vascoza

In zilele noastre insa, nu doar inelul cu o singura piatra este cel cautat. Se poarta chiar si cele cu mai multe pietre, gen verigheta sau cele masive. Un alt model este acela cu o piatra mare si mai multe pietre mai mici in jurul ei. Culoarea poate fi oricare in functie de gusturi, iar materialul asemenea. Tinandu-se cont de faptul ca platina este cel mai scump metal, majoritatea inelelor se lucreaza acum din aur galben, aur alb, combinatii ale acestor metale sau argint.

Citeste si:  Emporio Armani a sarbatorit un an in Bucuresti!

Persoanele mai moderne, ca sa le spunem asa, se pare ca au inlocuit clasicul inel de logodna cu modele dintre cele mai ciudate sau mai neasteaptate. Si-au ales inele cat mai grandioase, cu pietre cat mai colorate, avand diferite forme si marimi. Unele femei au decis sa poarte verigheta impreuna cu inelul, pe acelasi deget, insa in cazul in care inelul are dimensiuni considerabile, acest lucru devine imposibil.

inel de logodna

Inelul de logodna reprezinta, in primul rand, o bijuterie personala cu o incarcatura emotionala mare, dar mai ales un simbol. Celelalte detalii palesc in fata semnificatiei acestuia, care este cu mult mai importanta. Indiferent de tendinte, acesta se alege dupa propriul stil si gust, tinand cont de modelul care te reprezinta cel mai bine.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


3 Comentarii
  1. Mi-a placut ineleul cu piatra albastra. Chiar e genul meu.
    Desi barbatul meu e tare gelos, nu e deloc deranjat ca nu pun verigheta. Nu-mi amintesc s-o fi purtat nici macar in primul an de casatorie. El in schimb tine verigheta permanent pe deget.

  2. primul inel mia placut enorm de mult mia luat ochii miasi dori enorm asemenea inel ca si asa la anul an ianuarie februarie fac logodna ami place mult mult mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.