Irina Lazareanu – fashion meets rock’n roll

Daca exista o influenta puternica in moda anilor 2000, aceea este cea a stilului rock’n roll. Si nimeni nu personifica acest stil rock/folk si legatura pasionala dintre muzica si moda mai bine ca noua aparitie pe podiumurile din intreaga lume: Irina Lazareanu.
Industria modei pur si simplu nu se mai satura de imaginea ei. A fost prezenta in aproape toate prezentarile colectiilor toamna/iarna 2006, si a devenit in scurt timp “the new face in town”, incepand cu campania pentru Balenciaga si continuand cu Chanel, Mullberry, Just Cavalli. Se prefigureaza un success continuu de acum incolo pentru Irina, deoarece deja a ajuns preferata unor creatori ca Nicolas Ghesquiere si Karl Lagerfeld.

Insa exista unele lucruri pe care multa lume nu le stie despre ea.Cum ar fi faptul ca a fost crescuta in Montreal de parintii sai, ambii romani, educatia primita la Londra la Royal Ballet, pasiunea sa pentru muzica si poezie. Si ca memento al faptului ca uneori anturajul te ajuta sa iti exprimi pe deplin personalitatea, oamenii pe care i-a cunoscut Irina in Londra, oameni cu aceleasi pasiuni si stil de viata, au ajutat-o sa ajunga (mult) mai aproape de a face ce isi doreste: muzica si poezie. Prietenia cu muzicieni devotati, poetici si pasionati de a experimenta a adus-o aproape de Kate Moss, cea care a valorificat potentialul unic al Irinei Lazareanu introducand-o in lumea modei.
Irina este prototipul femeii tinere (are doar 22 de ani) cu ambitii mai mari decat doar exploatarea propriei frumuseti. Ea poate sustine o conversatie despre muzica, arta, moda, poezie. A fost educata in aceste domenii si si-a dorit de cand se stie sa scrie si sa cante. Insa nu in acelasi mod in care isi doresc sa scrie si sa cante toate tinerele debutante de la Hollywood, ci in acel stil al anilor ’60 care le-a adus faima vedetelor feminine folk si rock. Acest amalgam de valente culturale ofera unei femei un stil compozit insa proaspat intr-o lume a artificialului. De cand exista lumea (cel putin asa cum o cunoastem noi) starurile masculine ale muzicii rock au atras langa ei femei cu un anumit stil si appeal, si in special din modeling si film. Insa in aceasta lume este mereu usor sa cazi in capcana conformismului prin nonconformism. Anul acesta Irina a fost privita si admirata si intrebata si cautata si fotografiata tocmai pentru ca are o personalitate complexa si ambitii care depasesc granitele modei pe langa imaginea sa proaspata, nealterata de clisee. Stilul ei este acela al unei aparitii iconice de ‘rock model’, are o alura pregnanta de mister european, e o aparitie fragila, cu ochii mari caprui si vocea nazala, alaturi alte trasaturi perfect naturale.
Irina Lazareanu reprezinta acea nota de autenticitate la nivel de imagine care este mereu preferata in locul unui look artificial compus de specialisti. Pe o piata debordand de frumusete compusa din clisee, Irina este o adiere de aer proaspat si o dovada in plus a faptului ca femeia la 20 de ani reprezinta un maxim de potential prin stil, educatie si creativitate in arta.

Photo by Kate Schelter

Citeste si:  Tendinte in materie de ochelari de soare in 2013

Un comentariu
  1. Daca n-ar mai cersi toti tiganii prin Viena si Paris afirmand ca sunt martiri ai Revolutiei chiar n-am avea o imagine atat de proasta. Uita-ti-va la irina Lazareanu ce frumosi putem fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.