Irina Marinescu Toamna Iarna 2008-2009

Pentru noua sa colectie, „Smart Idiots”, Irina Marinescu se opreste la imaginea tocilarului prezent in toate sitcom-urile americane despre colegii: Geek-ul. Un personaj in care se amesteca umorul cu candoarea, seful clasei de liceu care cade mereu in penibil pentru felul in care se imbraca, cel care, fara voia lui, combina culori si texturi si devine un icon pentru grupul din care face parte. Este personajul foarte inteligent, apparent neinteresat de imaginea pe care o afiseaza. In jurul lui, roiesc tot felul de androizi si staruri new wave de la sfarsitul anilor ’70, gen Blondie ori Grace Jones.

Citeste si:  Noua linie La Chatterie, Gold Label

Culorile, in premiera, se asaza ca intr-un exercitiu de cromatica si compozitie decorative. Nuante de bejuri si griuri alaturi de un verde tare, un ocru sunt insotite in drumul lor de nonculorile alb si negru. La fel de decorative sunt si elementele lait-motiv ale colectiei, stelele de diverse dimensiuni, care apar fie ca aplicatie, fie ca imprimeuri ori accesorii.

Irina Marinescu apeleaza la statement-uri pentru a aduce la lumina sursa de inspiratie. Cu o doza de cinism, ele se intrec in a transforma inteligenta intr-o virtute, chiar in detrimentul frumusetii afisate cu ostentatie. Fas capitonat, blana ecologica, sifon, stofa, bumbac, jerse de bumbac sau bumbac satinat se combina in tinute care declanseaza un new game al mintii impotriva muschilor, autoproclamandu-se „freakin smart idiots” ori „cosmic idiots”, dar mereu in frunte.

Citeste si:  Must-have-urile toamnei

Accesoriile sunt combinatii intre Sepala by Mihaela Glavan – pantofii care repeta acelasi calapod si linie, insa de fiecare data pe alt material textil sau piele, si elemente semnate Irina Marinescu – varianta reinterpretata a penarului din lemn – caseta solida tot din lemn, care se transforma in „poseta”, accesorizata cu lant. Irina imagineaza si lanturile compuse din panouri metalice si plastic accesorizate cu stelute din lemn si folii oglinda, la fel ca si manusile din materiale cu texturi pline precum si combinatia cu dresurile mate colorate sau negre/albe.

Citeste si:  Vietato iti interzice sa ramai anonima!

Pentru a treia oara consecutiv, sunt prezente outfit-urile dedicate sexului masculin, outfit-uri care de data aceasta sunt compuse din piese ce nu neglijeaza deloc considerentul practic, pentru care insa zonele de inspiratie raman, fireste, aceleasi.

Colectia „Smart Idiots” este un exercitiu complex facut intr-o noua directie cu o noua dorinta, aceea de compozitie de culoare, volumetrie si croi.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.