Isabella Rossellini – eleganta italiana

Isabella Rossellini are genul acela special de sarm, frumusete si stil care nu cunoaste limite. Nu putem sa nu admiram usurinta cu care trece de la un fel de glamour la altul indiferent daca face asta ca model sau ca actrita, in Europa sau in America.
Fiica legendelor lumii filmului Roberto Rossellini si Ingrid Bergman, Issabella Rossellini si-a trait viata ca exemplu viu de eleganta fara a se supune canoanelor. Isabella si-a inceput cariera in lumina reflectoarelor ca preferata marcii franceze Lancome, urmand a obtine admiratia lumii intregi prin cariera sa de actrita. Aparitia incununata de success ca Dorothy Vallens in filmul lui David Lynch Catifeaua Albastra (1986) i-a adus premiul Independent Spirit. Cariera sa in film dureaza de peste 20 de ani fiind condimentata cu aparitii in roluri neconventionale, la fel ca in productia Cea mai trista muzica a lumii (2003). Cat despre restul carierei sale, nu cred ca mai trebuie mentionat faptul ca sex appeal-ul si misterul emanate de Isabella, sunt atribute care explica alaturi de talentul ei ca actrita si marea pasiune pentru film, recunoasterea pe care a primit-o de-a lungul timpului prin atentia si admiratia publicului.
Frumusetea Isabellei Rossellini continua sa ne uimeasca fara a isi pierde din valoare o data cu trecerea timpului. Ea a simtit dupa 14 ani de lucru intens in industria cosmeticelor ca reprezentanta a marcii Lancome, nevoia sa impartaseasca experienta pe care o are in domeniu, si astfel a pus bazele propriei companii, primul proiect fiind numit Manifesto. Prin aceasta La 54 de ani, Isabella continua sa fie activa, luptand in felul ei cu stereotipurile de frumusete care sunt mai mult sau mai putin impuse de aceeasi industrie care a adorat-o pe ea ca individualitate. In compania ei si-a pus multa energie insa fara sa isi doreasca succes financiar cu orice pret, ci marketing concentrat pe filosofia proprie despre idealul feminin de frumusete. Unii pot spune ca faptul ca Rossellini adopta o filosofie de genul “frumusetea este atribut universal” nu este tocmai un act de indrazneala din partea unei femei cu aspectul ei exterior.
Actrita, o reflectie moderna a imaginii simple dar stralucitoare a mamei sale, considera ca frumusetea nu poate fi definita doar in termeni de trasaturi fizice admirabile (desi acestea conteaza pana la un punct). Pentru ea, femeile cu stil, alura chic si eleganta incontestabila sunt cele care vor fi mereu admirate, genul de feminitate reprezentata de Carole Bouquet, Frida Kahlo, Georgia O’Keeffe sau actrita Anna Magnani [Roma, citta aperta (1945)]. Isabella admira la o femeie capacitatea de a isi defini un stil propriu dincolo de aparente, renuntarea la a se subordona standardelor existente. Stilul unic al Isabellei, o femeie frumoasa care nu crede in standarde de frumusete (standarde care se ingusteaza din ce in ce mai mult) , incurajeaza femeile sa se bucure de propria lor individualitate.
Ceea ce o diferentiaza pe Isabella de alte femei care au crescut intr-o lume a celebrarii frumusetii este mostenirea ideii de simplitate si eleganta, a superioritatii stilului fata de frumusete, lucru pentru care ii este recunoscatoare mamei sale. Toate aceste lucruri fac din Isabella Rossellini o imagine desavarsita a ideii de stil ca atribut situat pe o pozitie de egalitate cu inteligenta feminina.

Citeste si:  Grammy 2010: eleganta si stil

Un comentariu
  1. Este adevarat tot ceea ce ati scris in articol,frumusetea eleganta si stilul ei se regaseste in interior cat si exterior.Tot ce pare a fi naturala,si asta o face sa reiasa in relief.Intamplator am strans cateva poze cu ea,din filme,din tinerete si din prezent.
    O persoana apropiata care are o varsta,cunoscund actrita isabella Rossellini din poze,filme,mi-a spus ca seman cu ea.Nu am crezut,am verificat si este o oarecare asemnare,mi s-a mai spus ca am o fizonomie de actrita dar nu am bagat de seama.Ce vreau sa spun exista o alta coincidenta cu Isabella Rossellini,surprinzator am vazut in profilul ei data nasterii este 18 iunie ca si a mea,nascuta miercuri in anul 1952 iar eu in 1986 tot miercuri.O apreciez si pot spune ca este o actrita speciala pentru mine.Multumesc,iar aceste coincidente nu cred ca sunt intamplator.Apreciez ca ati scris despre ea,imi dorecs sa stiu cat mai multe.Toate cele bune………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.