Jane Birkin cere ca gentile… Birkin sa nu-i mai poarte numele

Vreme de 3 decenii, unele dintre cel mai bine vandute genti Hermes si cele mai cunoscute din lume poarta numele artistei Jane Birkin. Dar in urma cu doua zile, aceasta a declarat ca, afland de practicile crude rezervate crocodililor a caror piele este folosita la fabricarea gentilor, a fost socata si a cerut casei Hermes sa scoata numele ”Birkin Croco” de pe produsele cu pricina pana cand se vor folosi metode mai bune, in conformitate cu normele internationale. Asta s-a intamplat dupa ce-a vizionat un clip filmat de cei de la PETA.

Citeste si:  Nu exista trenduri rele

Mama lui Charlotte Gainsbourg a adaugat in comunicat ca a semnat petitia ”Mercy for animals” care se opune relelor tratamente aplicate animalelor si al carei initiator este Joaquin Phoenix.

Decizia artistei este un mare succes pentru PETA care militeaza din iunie ca Hermes sa nu mai cumpere si sa nu mai foloseasca piele de animale exotice si sa inceteze comercializarea accesoriilor din piele de crocodil si aligator. Acuzatiile au venit si catre fermele care furnizeaza respectivele piei, ferme in care animalele sunt tinute in hangare improprii si fose de beton si unde sunt ucise inainte sa atinga maturitatea.

Citeste si:  PROGRAM Salon RFTB – editia de toamna 14-16 octombrie 2014

Hermes a declarat ca o ancheta este in desfasurare la ferma din Texas si ca orice neregula va fi corectata, iar vinovatii sanctionati. Totodata, colosul de lux a tinut sa precizeze ca ferma nu le apartine si ca pieile furnizate nu sunt folosite la fabricarea gentilor Birkin.

Alaturi de geana Kelly, geanta Birkin este una dintre creatiile iconice Hermes. Este purtata frecvent de staruri precum Victoria Beckham, Kim Kardashian si Eva Longoria. Modelul din piele de crocodil are preturi incepand cu 33 000 de euro.

Citeste si:  Bijuterii cu stil pentru mirese

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.