Lady Diana – printesa inimilor

Diana Spencer a insemnat pentru britanici mai mult decat orice alta personalitate publica, fie ea de vita nobila sau nu. Nu se va sti niciodata daca ar fi ramas in inimile lor intreaga viata, caci un accident stupid i-a pus capat la 36 de ani. In Paris, pe podul D’Alma exista un monument inchinat ei, impunator si auriu, astfel cum numai francezii stiu sa celebreze mortile celebre.

Detaliile vietii ei iti sunt sigur cunoscute – tanara fata de familie foarte buna se casatoreste cu printul de Wales, o dragoste parca iesita din basme doar ca sa devina cosmarul oricarei femei, dragoste neimpartasita si tradata. Desi parerile sunt impartite, si mereu vor fi, in Marea Britanie, asupra modului in care printesa a ales sa-si mediatizeze viata privata, suferintele, la fel ca aventurile, va fi iubita pentru bunatate. Caldura caracteristica printesei a facut-o sa-si umple golul din suflet prin ajutorul acordat celor defavorizati. Primele imagini o infatiseaza ca tanara fericita in ziua nuntii ei si ulterior se poate observa aproape disparitia zambetului ei cald. Pana atunci cand activitatea caritabila cu copiii bolnavi de SIDA i-a readus un sens existentei, alaturi de cei doi copii proprii. Exista o fotografie mai mult decat celebra in care printesa de Wales imbratiseaza un copil bolnav de maladia secolului, cum este numita, iar acea simpla imagine a ajutat la mobilizarea a mii de oameni, si dincolo de hotarele regatului, spre munca de tip voluntariat. A oferit speranta acolo unde disparuse orice bruma .

Citeste si:  Alegere rochie de seara

Faptul ca in Anglia anilor 1980 toate femeile ii copiau imaginea este mai putin cunoscut. Insa este la fel de important pentru a intelege impactul ei asupra propriei tari, si apoi a intregii lumi. Trendul favorit al englezoaicelor de orice varsta a fost in perioada de notorietate a printesei lookul jeansi simpli, blazer cu pernute de umeri, un tricou alb de cea mai buna calitate si balerini. La un deux pieces elegant, Diana alegea mereu palaria perfecta si, in curand, cererea era mai mare decat oferta pe piata. A preferat incaltamintea ceva mai joasa, cu toc conic, si aceasta tendinta a invadat revistele si prezentarile de moda.

Citeste si:  Cum purtam legginsii

Stilul ei a fost copiat aproape la fel de mult ca stilul Jackie Kennedy in anii ’60 in Statele Unite ale Americii. Motivele sunt similare: faima, respect, rafinament, dorinta fiecarei femei de a-si insusi – incepand cu vestimentatia – tot ceea ce au insemnat aceste femei.

Mass-media a iubit-o pe Lady Di la fel de mult ca organizatiile de caritate cu care a colaborat. A adus cititori atat pentru tabloide, cat si pentru revistele fancy ale clasei superioare. Dar cea mai importanta realizare a ei ramane faptul ca a adus sprijin si forta intr-o parte a lumii care avea nevoie de orice ajutor. Stilul ei de viata va fi mereu criticat de catre cineva, din varii motive, insa este la fel de nemuritor ca exemplu precum este imaginea ei in sufletele celor care au admirat-o intotdeauna.

Citeste si:  Branduri celebre de costume de baie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.