Lansare de carte la RFTB

Vineri, 4 aprilie, la ora 13.00, Salonul RFTB va gazdui un eveniment editorial de interes pentru moda din Romania, lansarea unei carti ce se adreseaza tuturor celor care activeaza si se intersecteaza cu acest domeniu – cartea Comunicarea in moda de Liana Martin si Ana Raluca Chiosa. Volumul va fi prezentat audientei de catre criticul de moda Ovidiu Buta.

Comunicarea in moda isi propune sa analizeze modul in care vestimentatia a contribuit la exprimarea identitatii si la comunicarea imaginii dorite, dar si sa identifice principalele strategii prin care brandurile de moda realizeaza comunicarea de brand si mentin legatura cu consumatorii; un loc aparte il ocupa jurnalismul de moda si comunicarea speciala pe care o realizeaza, ca parte integranta a comunicarii media de tip fashion (fashion media comunication).

Liana Martin: A absolvit Facultatea de Chimie in cadrul UBB Cluj, are un masterat in comunicare si PR la SNSPA si un doctorat la UAD (Universitatea de Arta si Design din Cluj) cu tema Comunicarea in moda. Facand parte din prima generatie de jurnalisti de moda din Romania, Liana Martin si-a inceput cariera sub mana celui mai renumit jurnalist din domeniu, Ovidiu Buta, in cadrul revistei de specialitate Dialog Textil. Colaborarea dintre cei doi continua si astazi, semnand alaturi de el la cel mai cunoscut site de specialitate, fashionandbeauty.ro. De-a lungul anilor, a mai semnat articole in GQ, in Business Texin, la 121.ro. A realizat lansari de brand, rebrand, campanii de imagine, consultanta si PR pentru branduri, emisiuni TV, a facut parte din echipele de organizare ale celor mai importante evenimente de moda din Romania.

Citeste si:  Inspiratie pentru petrecerea de Revelion

Raluca Chiosa: Este doctor in Marketing si lector asociat la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi (unde preda disciplinele Marketing, Marketing turistic, Marketing international si Managementul relatiilor publice) si membru editorial al revistelor Issues in Business Management, International Research Journal of Marketing, International Journal of Marketing and Logistics. A participat la conferinte nationale si internationale si a publicat peste 40 de articole academice si de specialitate. In 2009 a creat fashiongale.ro, platforma online dedicata marketingului si comunicarii in moda, ca suport pentru tema de doctorat-fashion marketing.

Citeste si:  Blugi in functie de forma corpului

PROGRAM workshop-uri si activitati conexe la RFTB – accesul este gratuit:

Ziua I – 3 aprilie

– Dr. Ioana Avram – UNA Bucuresti – Tendinte – 11.00 – 12.00
– fashion e-commerce cu Adriana Ancuta – TuxedoConfession.com si Andreea Inankur – AloModaShop.ro – 12.00 – 13.00

Ziua II – 4 aprilie

– Dr. Calina Langa – absolventa UAD Cluj – Designul vestimentar intre tehnica si creativitate -11.00 – 11.30
– Dr. Andreea Palade Flondor – Univ Vest TM – 11.30 – 12.00
– Relatia brand-presa – „win win situation” cu Cristina Bazavan 4 aprilie 12.00 – 13.00
– Lansare de carte – Ovidiu Buta prezinta ”Comunicarea in moda” de Liana Martin si Ana Raluca Chiosa – 13.00

Citeste si:  Aplicatie IT pentru moda lansata in PREMIERA MONDIALA la RFTB

Ziua III – 5 aprilie

– discutii libere

Orice modificare a programului va fi comunicata pe site-ul www.rftb.ro . Urmariti de asemenea si pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/expoRFTB.

Colectiile pregatite a fi expuse in cadrul RFTB vor fi pentru sezonul
– toamna/iarna 2014-2015 (confectii)
– primavara/vara 2015 (tesaturi)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.