Madonna – aparitie cameleonica

Madonna! Ce se poate spune despre ea nu o sa incapa pe o pagina, insa incercam sa gasim ce este mai important de mentionat despre stilul ei, sau mai bine zis despre seria de stiluri si transformari stilistice prin care a trecut de-a lungul carierei sale. Madonna este o artista cameleon, nu poti gasi in lume o celebritate mai bine cotata pe „piata” muzicala , si mai nou editoriala (a scris o serie de carti pentru copii) si design vestimentar (noua linie Designed by Madonna de la H&M). Ce sa mai, Madonna reprezinta o „pop icon” unica a secolului XX. Inca din anul 1982, cand a semnat primul contract cu Warner Music pentru un album, Madonna nu a incetat sa ne surprinda, nu doar pe plan muzical. Imaginea ei controversata a fost unul din motivele pentru succesul longeviv si intens al muzicii sale.

Madonna a descoperit secretele cele mai de pret ale lumii showbiz, si anume ca sexul vine, si inca bine, iar asta a calauzit-o spre culmile celebritatii, mereu in schimbare insa la fel. Madonna este pe buzele tuturor, orice ar face, este nascuta sa fie in centrul atentiei, puterea pe care o emana este un mix straniu de masculin si feminin care subjuga ambele sexe pana la granita cu obsesia. Chiar se spune despre ea ca printre putinele femei din lume care ar putea sa un barbat gay sa devina heterosexual, si o femeie sa devina lesbiana. Iar aceasta forta este trasatura definitorie a stilului Madonna, a experientelor la limita, in orice domeniu al vietii, totul pentru a scoate la iveala resurse noi si nebanuite.

Citeste si:  Noua colectie 3127bags - "Postcards"

Regina muzicii pop a trecut prin prea multe schimbari de look pentru a putea fi descrise aici, unele chiar imperceptibile. Adevarul de necontestat este ca imaginea cu care a debutat in cariera muzicala a fost , este si va fi in continuare expresia memorabila a culturii pop a anilor „80: manusile din dantela, dresul plasa, siragurile de margele, mesele de par, si mai ales mesajele sincere dincolo de conventiile sociale ale vremii (atunci si acum). Ulterior etapei „Material Girl”, Madonna a aparut ca fost ultrasexy ca bruneta subtire in „Like a Prayer”, ultramasculina in smoking in Erotica, ultravoluptuoasa si indragostita fara speranta in „Take a Bow”, mama hippie in perioada „Ray of Light”, iar acum este mai frumoasa decat oricand, indragostita de sotul ei Guy Ritchie si de cei doi copii ai sai, practica meidtatie Zen si yoga, citeste Cabala.

Citeste si:  Accesorii animal print

Metamorfozele Madonnei au fost urmarite cu siguranta de intreaga lume (atenta la momentul respectiv, unii aveau probleme de genul razboi, foamete etc.) si i-au adus numele de „style icon”. Intotdeauna Madonna pastreaza tot ce-i mai bun pentru scena, in timpul liber (daca mai are) este casual, chic si debordand de energie; se vehicula acum ceva timp un comentariu la adresa costumelor ei sport, in care este vazuta mai tot timpul, alergand prin parc, sau chiar la cumparaturi. Insa ramane femeia cu un corp uimitor, la varsta la care alte femei isi doresc sa nu ia prea mult in greutate, si ce care subjuga la fiecare concert sau aparitie publica mii si mii de oameni.

Citeste si:  Cum sa porti culorile

Recent, Madonna este mai activa ca oricand, chiar saptamana trecuta a avut loc lansarea colectiei sale in cadrul magazinelor H&M, un eveniment de talie mondiala, la Londra, unde Madonna si-a gasit un camin si implinire. Evenimentul se spune ca a fost fabulos, „Madonna style”, si chiar nu ne asteptam la nimic mai prejos din partea unei femei care a stiut mereu sa manipuleze subtil dorintele publicului in ceea ce o priveste.

photo by http://sport.kappa.ro/


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.