No comment ?? Niciodata!

Atunci cand cauti cel mai bun look esti bombardata de noile trenduri. Te privesc drept in fata, te cauta chiar din reclame la parfumuri, cosmetice si chiar la bere. Totul se invarte in jurul a ceea ce este mai nou (adica in ultima luna) ‘must have’. Te trezesti inconjurata de imagini cu fete bronzate, in Ibiza style, sau palide pentru un anotimp ploios si alb-negru, buze rosii, buze cremoase, buze cu sclipici, ochi smokey, ochi conturati cu eye liner etc.

Nu se poate sa nu observi in jurul tau toate standardele de imagine impuse de mai marii industriei, nestiuti de nimeni de fapt, pentru ca nimeni nu sta la o cafea cu ei pentru a afla ce se poarta si ce nu se poarta. Ne „documentam” din reviste, prezentari de moda, reclame, filme, emisiuni TV, tocmai pentru ca acolo sunt puse in miscare niste rotite insesizabile pentru anumite categorii de oameni, insa preluate ca forma de altele.

Ce este nou? Aceasta este intrebarea de pe buzele tuturor fashionistelor din intreaga lume. Fie ca apare pe bloguri, fie in forumuri, emisiuni TV dedicate special imaginii, carti, s.a.m.d. Este peste tot, daca ai timp sa stai sa asculti toate vocile care te sufoca uneori. Voci virtuale de obicei, pentru ca intr-un grup de prietene nu se vor discuta niciodata tendintele atat de laborios, nu pentru ca ar fi tabu, ci pentru simplul motiv ca astfel de subiect este considerat deja cunoscut de fiecare, insa nu chiar atat de mult guvernat de gustul individual. Mai spunem din cand in cand ce ne place din ce-am vazut prin reviste, pe strada sau la shopping, insa cel mai des discutam si despicam firul despre ceea ce NU NE PLACE.

Citeste si:  Care sunt tendintele sezonului rece 2012?

Fiecare dintre noi are o anumita viziune asupra modei, imaginii personale si a imaginii celorlalti/celorlalte. Ce sa mai vorbim, asta este subiectul preferat de discutie, nu ceea ce este intr-adevar frumos, interesant, spontan, original, demn de admiratie, atentie, ci tocmai ceea ce este demn de injurii, comentarii rautacioase si rasete. Preferam sa comentam pe marginea unei femei anume, care nu ne place noua (i-a facut avansuri iubitului nostru, ne-a furat din atentia cuvenita candva, arata mai bine sau face ceva mai bine, sau pur si simplu o desconsideram pentru varii motive diferite de invidie), pe marginea unei tinute anume a unei femei anume, despre care trebuie sa informam si restul de persoane care nu cunosc – asa ca noi! – greseala sau greselile ei in materie de moda.
Adevarul este ca nu suntem noi atat de cunoscatoare pe cat vrem sa parem, ci ne place sa discutam mai mult greselile altora decat lipsa noastra de idei. Asta pentru ca stim ca este greu de compus un outfit cu adevarat original si, cand cineva indrazneste ceea ce noi nu indraznim, devenim „putin” invidioase. Si totusi, de ce preferam sa analizam defectele altora in loc sa ne concentram pe ceea ce am putea face noi mai bine pentru noi? Din comoditate, teama de ridicol, refuzul de a ne asuma riscuri etc etc.

Citeste si:  Moartea lui Cupidon în 2 acte

Nu conteaza cate greseli vestimentare am vazut azi, asta pe mine nu ma va face mai originala sau mai indrazneata, cu atat mai putin mai stylish. De aceea comentariile rautacioase intre femei pe tema moda nu au alt rost decat unul distractiv, daca putem spune asa; astfel de „analize” in amanuntime nu au nici un efect pozitiv daca nu te inspira sa gasesti modul potrivit de a deveni tu insati mai buna, mai curajoasa, sa-ti rafinezi gustul in materie de moda si sa preferi uneori o incercare nereusita unei indiferente totale fata de frumos la nivel de actiune!

Citeste si:  Must have - fusta cu volum

Haideti sa comentam mai putin si sa riscam mai mult!! Sa ne riscam confortul pentru o pereche „tare” de pantofi cu toc, sa ne riscam tinuta conservatoare office pentru ceva cu mai multa alura chic … Succes!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.