Noua colectie Adrian Oianu – „Bucurie”

Bucurie este o noua poveste contemporana de autentic romanesc semnata Adrian Oianu, o continuare a efortului designerului de a regasi sufletul popular in elementele traditionale valoroase.

Piesele din Bucurie sunt de pus peste, nu o colectie in sine, ci un demers al designerului. Dupa cum a recunoscut, Bucurie este o dovada de curaj personal, fiind pentru prima oara cand abordeaza atat de vadit elementul popular. Pornind de la imaginea ciobanului Bucur si legenda intemeierii orasului Bucuresti, Adrian Oianu a tocat 8-10 metri de material si, prin coasere, a imitat mitoasa romaneasca.

Citeste si:  Tendinte pentru primavara-vara 2009 de la Tarafashion.ro

fotofoto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Suba ciobanului transformata in rochii si in veste de pus peste, in picioare sandale cu nojite, opinca traditionala care nu arata pitoresc, dar pastreaza totusi frumusetea populara. Un nou pas de introducere in design a elementelor autentice romanesti. O alta sursa de inspiratie pentru jachetele si mantourile din Bucurie au fost scoartele traditionale, postavul din lana pe care il arunca taranul pe el, cand iese afara din casa.

Citeste si:  Pantofii miresei. Noi tendinte in materie!

Ma gandesc de ani de zile cum sa tratez aceasta piesa pitoreasca adanc inradacinata in zona populara si rurala. Vrand sa o eliberez de etnicitate, am folosit materiale de tapiserie, dar care au exact textura si greutatea necesara pentru a reda imaginea scoartei populare. Un exercitiu pe cateva tipare de jachete, in diferite texturi, foarte simplu finisate pentru a pastra curatenia portului nostru popular romanesc. Volumetria si structura astfel obtinute aduc un aport de feminitate si accentueaza mai mult farmecul fragil al purtatoarei., spune designerul.

Citeste si:  Indepartare pete maioneza

Pentru mai multe fotografii, click aici.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.