Noua colectie Andreea Tincu&Sense „The Order of The book”

Noua colectie pentru sezonul de toamna/iarna 2011/2012, The Order of the Book, a fost prezentata la Athens Xclusive Designers Week. Aceasta linie Andreea Tincu&Sense este austera, sobra, in nuante de gri, negru, ivoire si accente de mov.

foto

Siluetele sunt longiline, cu un volum pronuntat in partea superioara. Formele sunt sculpturale, geometrice, precis definite, iar liniile de constructie ferm trasate. Linia dominanta a colectiei, puternica si masculina, abia in final devine usor feminina prin straturile suprapuse de matase ivoire, delicate si fragile asemeni paginilor dintr-o carte de demult.

Sistemul de pliere a foilor de matase este inspirat din arta sculptorului Nicholas Jones. Andreea Tincu transpune in material textil ceea ce creeaza Nicholas Jones din carti sau din hartie: decupaje inedite, interventii chirurgicale in straturi, precizia in a transforma cartea propriu-zisa in obiect vizual artistic, cartea ca si capsula de cultura.

Citeste si:  Clasic chic

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Straturile de matase reproduc foile subtiri de hartie, sunt decupate ingenios sau acopera partial suprafete curate, brodate cu caractere gotice. Materialele folosite in colectie sunt lana, matasea, tricotul si pielea ecologica. Incaltamintea colectiei este semnata Il Passo.

Piesele colectiei pot fi cumparate prin www.fashionsense.ro, iar pentru alte creatii unicat semnate Andreea Tincu, contactati designerul pe adresa www.andreeatincu.com.

Citeste si:  Adio compromisului! Incaltaminte de toamna in care te simti si arati bine!

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Despre Andreea Tincu

Andreea Tincu este absolventa a Universitatii De Arte George Enescu Iasi – sectia murala ambientala. Primul contact cu industria textila a insemnat colaborarea directa cu Violeta Costin- RVL. Au urmat ateliere de moda, mai mult sau mai putin importante, unde designerul a invatat extrem de multe, de la proiectare si croit pana la finisarea produsului.

O perioada importanta in cariera sa a fost colaborarea cu Irina Schrotter. In prezent, deseneaza colectiile casual pentru reteaua de magazine Sense (tesaturi, tricotaje & jersey), dar si colectiile Andreea Tincu & Sense. Andreea Tincu a avut prezentari atat in Romania, cat si pe podiumuri din Kiev, Viena, Zagreb, Sarajevo sau Palermo.

Citeste si:  Trend alert: Oscar pentru moda

Sleep Bringing Red a fost colectia pentru toamna-iarna 2009/2010 prezentata in cadrul Kiev Fashion Week, urmata de Blanc de Vol pentru primavara-vara 2010 la Vienna Fashion Week, pentru ca apoi Andreea si Sense sa se intoarca de la Kiev, acolo unde si-a prezentat colectia toamna/iarna 2010/2011.

Pentru mai multe fotografii, click aici.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.