Noua colectie Lena Criveanu – Moonday

Moonday este numele sub care Lena Criveanu< isi prezinta propunerile pentru sezonul primavara-vara 2012. Povestea colectiei se centreaza pe lumina, atunci cand clarul de luna se intrepatrunde cu zorii de zi. De aici si paleta de tonuri neutre de bej, ivoir si gri perla ce isi fac loc intr-o mare de nuante de alb pe tesaturi din matase, organza, bumbac, jerse sau dantela. Obisnuindu-ne cu prezentarile de podium extrem de bogate in care atentia privitorului este solicitata la maxim pentru a surprinde toate detaliile, la Moonday designerul ne orienteaza atentia catre un fascicul de lumina. Fiecare piesa pare o hoolgrama, o naluca ce parcurge usor ritualic un traseu de trecere dintr-o dimensiune intr-alta odata cu trecerea de la noapte la zi. Inevitabil, misterul este perceptia de inceput, dar care se risipeste de indata ce primele raze ale soarelui ating si apoi reflecta suprafete inchegate, precum metal sau plastic sau portiuni de tesatura vopsita.

Citeste si:  Moda pentru copii

fotofoto

Mai mult ca oricand, Lena pune in evidenta linia naturala a corpului femeiesc, piesa de baza fiind un body extrem de elaborat atat prin aplicatii de dantela, matase sau metal, cat si printr-o tehnica speciala de lucru. Se ajunge astfel la un efect vizual mixt intre pictura pe corp (body painting) si sculptura pe corp (body sculpturing), ochiul parcurgand toate aceste detalii precum deplasarea unei camere video peste o imagine aleasa. Fiecare tinuta in parte se asambleaza in jurul acestui body definindu-se ulterior cu precadere in rochii, dar si jachete scurte si pantaloni.

Citeste si:  Rochia perfecta pentru cocktail

Pentru fotografii, click aici.

La nivel conceptual, Moonday vrea sa descrie look-ul specific al acestei colectii. Tinutele par ca se desprind din luna si, pasind in clarul de zi, surprind efectele vizuale ale trecerii prin lumina zorilor si roua diminetii. Reproducerea picaturilor de roua sau pasiune, asa cum ii place designerului sa le numeasca, este realizata printr-o tehnica speciala de pictura ce incearca sa reproduca doar efectul de „ud” pastrand in acelasi timp nealterata culoarea de baza a tesaturii.

fotofoto

O alta tehnica de lucru se regaseste in reinterpretarea unor detalii din camasa traditionala romaneasca purtata de barbati, mai precis parti din guler si mansete, extrem de valoroase prin frumusetea si finetea broderiilor in diverse desene geometrice. Ideea a fost ca tesatura sa fie in asa fel folosita incat acele desene sa fie reproduse, dar nu prin cusaturi manuale, ci prin taiere si decupare, la final obtinandu-se acelasi efect vizual, dar pe suprafete mai extinse.

Citeste si:  Cum ne alegem incaltamintea potrivita

Pentru fotografii, click aici.

Look-ul Moonday este dat de jocul dintre real si ireal, noapte si zi, permis si nepermis si ajutat de mixul intre tiparele body-urilor specifice anilor ‘90 si ale pieselor de exterior, cu talie joasa si foarte drapate, de inspiratie a anilor ’20, ce duce tinutele in zona rafinamentului aristrocratic. Puritatea fecioarei sta fata in fata cu frumusetea figurilor iconice ale celebrelor Cindy Crawford si Claudia Schiffer si devin reperele dorintei Lenei de a pune in valoare cat mai sculptural formele naturale ale corpului femeiesc.

Incaltaminte: Mihaela Glavan; Accesorii: Andrei Mircea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.