Noua generatie de tineri designeri romani, premiata de Perwoll si Syoss la Cluj-Napoca

Henkel Romania, prin marcile sale – Perwoll si Syoss, a premiat trei tineri designeri romani, in cadrul Galei de Absolvire a Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, sectia de Moda si Design Vestimentar. Gala a avut loc la Teatrul National Cluj-Napoca si s-a bucurat de prezenta a peste 800 de invitati de seama din lumea modei romanesti.

Colectiile premiate au fost alese de un juriu format din specialisti in domeniul modei, care au acordat doua distinctii pentru recunoasterea talentului tinerilor designeri romani si sprijin in debutul unei cariere in moda: Premiul Perwoll pentru tineri designeri (pentru excelenta in alegerea si combinarea tesaturilor), respectiv Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie (din perspectiva materialelor, a mesajului si a creativitatii stilului, in general).

In acest an, Nazarica Bartos (absolventa licenta) si Aitai Lorincz (absolvent master) au castigat „Premiul Perwoll pentru tineri designeri”, distinctie acordata pentru al cincilea an consecutiv de catre Perwoll, detergentul special care ingrijeste delicat hainele – pentru creativitate in combinarea tesaturilor si linia de design propusa.

Citeste si:  Fashion. Ce purtam in sezonul toamna-iarna 2018

In premiera la aceasta gala aniversara, Syoss a acordat un premiu special pentru cea mai inovatoare colectie, punctand elementul de originalitate care da nastere noilor trenduri de stil. Juriul a desemnat colectia creata de Lucian Rusu (absolvent master) drept castigatoare a premiului Syoss.

Juriul ambelor premii a fost format din Mirela Bucovicean (fondator Molecule F), Oana Stan (fashion blogger la zipcodefashion.wordpress.com) si reprezentanti ai companiei Henkel Romania.

Despre castigatori
Colectia care constituie lucrarea de diploma a talentatei castigatoare premiata de Perwoll Nazarica Bartos – denumita „White Picket Fence” – reconfigureaza silueta feminina pentru a redefini stereotipul de „housewife”, stergand conotatiile negative din jurul acestuia. Alegerile cromatice au in centru rozul prafuit, ca un comentariu personal al artistei la adresa imaginii clasice a sotiei perfecte.

Citeste si:  Tendinte si idei noi vara 2011

foto

Vezi mai multe imagini in galeria noastra foto!

Cel de-al doilea tanar designer premiat de Perwoll la Gala de Absolvire UAD 2014, Aitai Lorincz, a reusit sa cucereasca juriul si publicul prin colectia sa, denumita „Memoriile unui destin”. Creatiile vestimentare care o compun exploreaza perioada interbelica si a Reginei Maria, ca un tribut adus istoriei si valorilor nationale, inspirandu-se din linia camasilor, sumanelor si caftanelor boieresti din acele vremuri, cu tesaturi innobilate cu perle, in combinatii de organza si tul, stofe peliculizate, fire metalice si dantele.

Citeste si:  Tu cum faci fata gerului si zapezii de afara?

foto

Cea mai inovatoare colectie premiata de Syoss, denumita „Radical in Chip”, creata de Lucian Rusu, a iesit din tipare datorita originalitatii exprimate prin cele 12 creatii vestimentare care recompun frumusetea intr-o maniera personala. Colectia a fost creata folosind materiale specifice tapiteriei automobilelor si accesorii care sugereaza o instalatie, fiind inserate in ansamblul dislocat al unei roti de bicicleta.

foto

Vezi mai multe imagini in galeria noastra foto!

In cadrul celei de-a XX-a editii aniversare a Galei Absolventilor de la Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoca au fost prezentate 24 de colectii vestimentare, dintre care 14 de lucrari de licenta si 10 lucrari de master. In procesul de jurizare au fost luate in considerare si lucrarile expuse de absolventi in cadrul Expo Transilvania.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.