Penelope Cruz – seducatoarea spaniola

O valoroasa mostenitoare a imaginii seducatoare a Sophiei Loren este pentru moment Penelope Cruz. Ea a stiut sa incante deopotriva barbatii cu frumusetea ei exotica si femeile cu naturaletea sa. Pe cat ne-am dori sa putem spune lucruri fooarte urate despre ea, asa cum fac tabloidele, chiar nu putem gasi nimic adevarat. Sigur, a ‘furat’ ochii si inima unor barbati pentru care ne-am lasa casa si job-ul si am zbura peste mari si tari; dar asta se intampla oricarei femei frumoase si fermecatoare, mai ales daca are o cariera fulminanta ca actrita.

Actrita este ‘iubita’ nu doar de Almodovar, ci si de multi alti regizori de renume, si asta pentru ca reuseste mereu sa conturze un personaj credibil dincolo de aspectul fizic fascinant. Acum putina barfa: este renumita pentru a fi fost parte din viata lui Tom Cruise, dupa Nicole Kidman, si acum este iubita lui Olivier Martinez, alt ‘hottie’, la putin timp dupa ce Kylie Minogue isi declara recunostinta pentru sprijinul acestuia in timpul recuperarii de cancer. Barfa este barfa si talentul vorbeste pentru Penelope in afara taramului presei de scandal, pe care ea o evita si ignora cu mare clasa si incredere in sine.

Citeste si:  Must have - jacheta tuxedo

Penelope nu este o trendsetter, ci doar o femeie europeana cu clasa. Oriunde ar fi, nu va fi niciodata surprinsa prost imbracata. O femeie spaniola va fi mereu chic si poate purta o culoare intensa asa cum putine femei americane o pot face fara sa treaca ‘granita’ spre vulgar sau doar nepotrivit. Rosul chiar este culoarea Penelopei, culoarea simbol a meleagurilor natale.

Tendintele actuale la Hollywood sunt spre a construi o imagine de femeie obisnuita pentru o diva a ecranului, este normal acum sa fii vazuta in jeansi si un tricou ieftin, pentru a demonstra partea umana a ‘job-ului’. Acum cateva zeci de ani o astfel de reflexie a fost adusa doar de catre Katharine Hepburn, cea care a introdus stilul masculin in garderoba lumii intregi prin puterea exemplului dat de un star de cinema.

Citeste si:  Se poarta verdele

Acum oricui ii este permis, si chiar recomandat de stilisti, sa fie vazut in haine casual, chiar sleampete putin. Madonna are propria garderoba doar cu tinute pentru jogging (training suit), in aproape toate nuantele. Penelope arata bine sport, casual, chic, Spanish chic, glamour, couture etc. Este un cameleon din punctual acesta de vedere si asta pentru ca silueta ii permite (sincer, arata bine chiar si cu noile nuante de vopsea de par de la L’Oreal, nu tocmai ortodoxe ).

Domnisoara Cruz are stilul imprimat in gene, la fel ca multe alte actrite europene din generatia ei. Ofera clasa hainelor si nu invers, ceea ce nu este usor pentru nici o femeie. Ideea primcipala in moda este ca hainele sa te reprezinte in public, tu nu le vei putea reprezenta decat profesional poate (daca lucrezi in domeniu). Imaginea pe care Penelope Cruz si-a construit-o de-a lungul timpului se muleaza perfect pe contururile vietii sale, private si profesionale datorita versatilitatii cu care poate trece de la un stil casual pentru o premiera la un stil glamour couture pentru un eveniment monden foarte sofisticat .

Citeste si:  Ce purtam anul acesta

Stie sa isi foloseasca toate atuurile feminine prin imagine: de la feminitate, temperament catalan, senzualitate, pana la realism, incredere in sine, perseverenta si optimism debordant. Si asta este ceea ce conteaza ca atribut al stilului personal!

Photo by http://cinema.acasa.ro


Un comentariu
  1. fru-moa-sa!!! frumoasa foc; dar n-as spune ca are trasaturi spaniole… poate doar tenul… in rest mie imi pare mai mult frantuzoaica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.