Pentru excentrica din tine

Toata lumea se lauda ca iubeste moda, insa moda pentru majoritatea acestor persoane inseamna o betie consumatorista menita a satisface nevoia unui statut vizibil (oricare ar fi acesta) si exprimarea unui sine cu mult ‘umflat’ prin aparenta luxului, a senzualitatii, feminintatii fara o baza reala. Intr-adevar captivant este stilul, care are de-a face cu incredere in sine si creativitate. Stilul inseamna a impartasi intreaga ta gama de frumusete – exterioara si interioara – cu oricine iti iese in cale.

Stilul si frumusetea sunt mostenite, reprezinta dreptul nostru ca fiinte umane de a ne exprima spiritul artistic si propria personalitate.

Atitudinea va conta intotdeuna mai mult decat hainele in sine, si asta pentru ca oricine poate respecta la litera recomandarile marilor reviste de moda, ca Elle sau Vogue, insa doar cele cu adevarat stilate vor reusi sa desprinda hainele pe care le poarta de numele lor faimoase si sa le includa in imaginea lor individuala si, prin aceasta, speciala.

Citeste si:  Accesorii Meli Melo, pentru o petrecere in natura

Intr-o fosta tara comunista se accepta mult mai usor vulgarul decat excentricul, amalgamul. Orice este bine definit intre linii precise si poate fi etichetat este placut ochiului general si imbratisat si aprobat de orice categorie sociala. Insa atunci cand te aventurezi pe teritorii neexplorate, si aici ma refer la stiluri vestimentare intr-un amestec care pentru un om fara educatie estetica foarte variata si minte deschisa, va fi clar ceva ‘ciudat’ chiar ‘ingrozitor’.

Se poate observa cu ochiul liber faptul ca doar marile reviste au genul de deschidere si background pentru a sugera si exemplifica intotdeauna noul, moda ca arta, designul imbratisat ca o forma de exprimare a celei mai mici dorinte si idei, oricat de excentrica ar fi aceasta. Numai intr-un mediu aflat la nivel inalt se permite abaterea de la regulile modei ca obisnuinta (vestimentatia cotidiana cu scopurile ei practice si precise) , pentru a inalta tot ce inconjoara corpul nostru intr-o adevarata peripetie al carei sfarsit nu vrei sa-l afli atat de usor.

Citeste si:  Accesorizare costum business

Trendurile se nasc din viziune, viziune a unei noi imagini feminine, creata prin imaginatie si cultura. Trendul devine apoi accesibil maselor si astfel dispare ca noutate; in timp apar mii de femei in intreaga lume care par a fi clone ale imaginii intens mediatizate in campania de promovare a unui brand de moda. Orice femeie poate sa puna pe ea haine (fie ca sunt designer sau copii mult mai ieftine) conform rigorilor sezonului, insa fara stil acel look este doar o combinatie de vestminte, nimic mai mult.

Citeste si:  Accesorii unicat III

Datorita unicitatii fiecarei fiinte umane exista unicitatea stilului, exista nenumarate astfel de idei si preferinte vestimentare care te fac sa fii speciala in aparenta, la fel cum esti in esenta. Magia stilului sta in modul in care tu alegi sa spui o poveste, a ta sau a lumii, conform credintelor si idealurilor tale. In fond asta face fiecare creator de moda: gaseste o modalitate inedita de a spune o poveste.

Mai nou moda este inlocuitoarea perfecta a cinematografiei, pentru ca reprezinta o noua specie de film, un fel de reality show propriu, in care poti fi sincera sau un film noir in care poti fi femme fatale. Ai in fiecare zi posibilitatea de a fi altfel si totusi aceeasi!


2 Comentarii
  1. este greu totusi sa diferentiezi vulgarul de excentric. pana la urma excentric inseamna sa depaseasca niste limite admise de marea parte a societatii… iar vulagrul… este tot pe-acolo

  2. imi place mult ideea de moda ca film, si ca pot sa ma imbrac in fiecare zi asa cum vreau eu sa fiu vazuta , sa ma joc cu imaginea mea in oglinda. rolurile bune nu sunt doar pentru cele care stiu sa dea bine pe ecran, ci si pentru mine, asa bondoaca cum sunt 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.