Profil de designer – Agatha Ruiz de la Prada

Stele, sateliti, inimi, flori, clovni, rochii in forma de colivie de pasari, culori stridente, volume exagerate, mult umor… nu sunt elemente dintr-o piesa de teatru pentru copii, ci doar o parte din universul creativ al designerului Agatha Ruiz de la Prada, ce ne uimeste in fiecare sezon prin stilul sau foarte optimist si dezinvolt de a se exprima.

Agata Ruiz de la Prada este un renumit designer spaniol, neexistand vreo legatura intre numele sau si Miuccia Prada sau faimoasa sa casa de moda italiana. Ágatha Ruíz de la Prada y Sentmenat provine dintr-o famile nobila de spanioli. Dupa ce urmeaza studiile Institutului l’Escola d’Art i Tècniques de la Moda de Barcelona, debuteaza in domeniu in anul 1981, moment in care isi prezinta prima colectie pe podiumul din Madrid. Pe langa creatiile sale, care indiferent daca plac sau nu, au un impact puternic asupra privitorului, creatoarea de moda este cunoscuta si pentru faptul ca a sprijinit Partidul Verde din Spania (Confederatia Verzilor), a fost una dintre figurile centrale ale “miscarii madrilene”, a artistilor de la inceputul anilor ‘80, dar si pentru colaborarile de succes cu intreprinderi comerciale de top precum: Audi, Air Europa, Absolut, DHL si El Corte Inglés.

Citeste si:  Piese must-have pentru Sarbatori!

foto

Designerul spaniol se distinge in peisajul modei internationale prin faptul ca nu se ghideaza dupa clisee, face mereu abstractie de tedintele sezonului, si creeaza “povesti ludice”, ce par a nu fi vandabile.

foto

Este adepta materialelor ecologice si reciclabile, astfel ca nu o sa intalnim in celectiile sale texturi precum blana sau pielea. Cromatic vorbind, este unul dintre putinii designeri care refuza sa utilizeze in colectii negrul si, in general, culorile terne. Si astfel, o sa ne intrebam, oare cum rezista de atata timp, fiind mereu impotriva valului? Agatha Ruiz de la Prada este unul dintre putinii designeri care transpun in vestimentatie exact ceea ce le trece prin cap. Pare un lux pe care nu si-l poate permite oricine, insa Agatha da. Ea a reusit performanta de a-si transforma propriul univers creativ intr-un brand apreciat, insa cred ca secretul acestui succes sta, in primul rand, in faptul ca a avut buna intuitie de a nu se limita doar la vanzarile din moda, extinzandu-si afacerea pe multe alte planuri.

Citeste si:  Accesorii must have - piele de reptile

foto

Astfel, nu s-a limitat la colectii de dama, barbati si copii, transferand acest “univers comic” si in design pentru mobilier, vesela, lampi, covoare, pixuri, creioane, balsamuri de buze, prosoape, lenjerie de pat etc.

Nu se bucura de succes doar in tara sa natala, unde a reusit sa le capteze interesul si atentia spaniolilor prin stilul sau plin de optimism si culoare. Agatha Ruiz de la Prada detine magazine atat pe plan european, in orase precum : Madrid, Barcelona, Milano, Paris, cat si in Puerto Rico si New York.

Citeste si:  Effortless Style - Ghid de stil pentru Ea si El

foto

La sfarsitul anului trecut, am avut onoarea de a vedea la Bucuresti prezentarea colectiei destinate sezonului de primava-vara 2009, intitulata “Incredible Nice”, o colectie ce parca te molipsea prin explozia cromatica, vioiciunea si spiritul sau ludic. De curand, pe data de 19 septembrie, in cadrul saptamanei modei de la Madrid, Agatha ne-a dezvaluit alta poveste colorata, cu inimioare, femei-omida, volume teatrale, o alta colectie pentru oameni mari ce inca se cred copii.

foto

Stilul propus de ea se afla undeva la limita intre conceptual si purtabil, siluetele sunt exagerate, propunerile sale se potrivesc persoanelor avangardiste, ce adora culorile vii, si indiferent de varsta, au curajul de a experimenta tinute in stil comic adolescentin.

fotofoto


2 Comentarii
  1. adevarata spanioloaica!
    haine purtabile si elegante poate crea oricine daca studiaza in domeniu si-si face ucenicia pe langa cine trebuie.
    talentul insa, asta-i deosebeste.
    simplitatea cu care se jongleaza cu materiale de texturi diferite, nebunia coloristica, elementele de amanunt cu care personalizeaza fiecare tinuta, imprimeurile, originalitatea, astea si multe altele fac diferenta.
    e o arta pe care doar cei alesi, cu har o pot duce la perfectiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.