Profil de designer – Carmen Secareanu

Carmen Secareanu este o prezenta notabila pe scena de moda romaneasca. Lui Carmen Secareanu ii este caracteristic un stil minimalist, cu linii clare, pe alocuri foarte rigide, detalii ca: accesorii simplissime, gulere XXL, silueta trapez sau clepsidra, dar cel mai des prefera tiparele avangardiste, in care genul/sexul se pierde si se castiga libertate de miscare si de gandire.

De obicei, viziunea artistica mai dificil de „digerat” este catalogata la „interesant”, si multe lucruri nu pot fi spuse despre autor sau idee creativa. In cazul acestui designer, totul este la vedere, si fiecare detaliu se descopera deja de la prima privire. Iar daca nu putem patrunde in universul sau creativ, creatoarea ne spune: „Putem privi hainele ca pe un cerc magic, un strat de frumusete care sa ne protejeze impotriva urateniei si vulgaritatii, mica noastra armura citadina”.Exact ceea ce indeplineste nevoile unei femei moderne!

Citeste si:  Profil de model - Daria Werbowy

Absolventa a Facultatii de Design din Iasi cu licenta in Arte Plastice, specializarea Design, anul 1999.

In 2004, castiga un premiu national de inovatie in design in concursul K-explora la sectiunea „Costum”, cu proiectul „Haine neobisnuite pentru oameni obisnuiti”.

Prima participare, in 2004, la „Iasi Fashion Week”.

Colectia „Ceva vechi, ceva nou, ceva albastru” din 2005 este foarte bine primita de catre presa de specialitate si este nominalizata intre cele mai bune 3 colectii din festivalul „Iasi Fashion Week”.

Citeste si:  Ghid de buna purtare – denim prespalat

Colectia toamna – iarna 2006/2007 apreciata de revista ELLE ca cea mai buna colectie prezentata la „Romanian Fashion Week”.

Participa la evenimentul Expozitia de Moda a Designerilor Romani la Muzeul Modei din Anvers in lunile februarie-martie 2007 si la expozitia internationala Beautiful Untrue People, proiect lansat de grupul de artisti italieni CorpiCrudi. Expozitia va fi gazduita intre 17 mai – 30 iunie de catre galeria de arta contemporana LipanjePuntin din Roma.

Carmen Secareanu a prezentat in cadrul Galei Avanpremiere o colectie pre-fall 2008-2009, aceeasi gama minimala si austera, dar plina de idei. Creatiile sale pentru colectia pre fall 2008 sunt inedite datorita volumului obtinut prin suprapuneri, iar lungimea si textura confera o alura monahala vestmintelor. Nuantele de baza sunt alb si negru, iar incaltarile reprezinta simplitatea insasi, un design antic al sandalelor unui calugar.

Citeste si:  Must have - pantalonul scurt din dantela

In prezent, creatiile sale se pot gasi in magazinul Rozalb de Mura STORE Bucuresti.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO – Colectia pre fall 2008 Carmen Secareanu

Fotografie: fashionandbeauty.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.