Profil de designer – Catalin Botezatu

Catalin Botezatu este unul dintre cei mai buni designeri romani, printre putinii de altfel care se pot mandri cu numeroase prezentari de moda sustinute atat in tara, cat si in strainatate, de la Las Vegas (Hard Rock Hotel in cadrul concursului „Supermodel” organizat de celebra agentie Ford), la Windock in Namibia, Sun City in Africa de Sud, Islanda, Indonezia si in toate marile capitale din Europa.

Show-urile semnate Catalin Botezatu au beneficiat intotdeauna de un story de la „Egiptyon”, „Budha Bar”, „Angels”, „Ameno”, „Wiches”, „Bizantium”, „Barbarian”, „Kyoto” „Chicago” sau „J.O” unde creatiile sale au fost completate de impresionante colectii de palarii, blanuri si accesorii si pina la prezentarile de underwear: „C.B. Intimo”, „Sailor”, „Power”, „Army”, „Poveste cu elfi” sau „Pirates”, toate socand si impresionand in mod placut spectatorii care au umplut salile de fiecare data pina la refuz. Este autorul a 21 show-uri de lenjerie intima pentru barbati „Catalin Botezatu”.

Botezatu este singurul creator de moda autohton care se ocupa personal de scenografie, regie, coloana sonora, accesorii (bijuterii, pantofi, etc.) si, nu in ultimul rand, de colectiile de prezentare.

In 1999, Catalin Botezatu a facut primul shooting si cea mai mare prezentare de moda sustinuta peste hotare de catre un designer roman, la Amir Palace din Tunisia, unde s-a deplasat alaturi de un staff impresionant cuprins din 25 de manechine, 3 make-up artisti, 3 hair-stilisti, televiziuni si ziaristi.

Citeste si:  Inele logodna -- nu doar o simpla bijuterie

Pe 2 octombrie 2002, este invitat oficial la celebra „Milano Fashion Week”, unde prezentarea sa de la Palazo della Permunente inchide acest mare eveniment de moda imediat dupa show-ul casei Versace.

In mai 2004, la invitatia ANAM si Fashion Tv, Catalin Botezatu sustine din nou prezentari in Franta, la Cannes si in capitala Principatului de Monaco, Monte Carlo, in cadrul Romanian Fashion Party. Cu aceasta ocazie lanseaza o noua colectie: „Kyoto”, o colectie de inspiratie japoneza.

In luna august 2004, designerul este invitat sa prezinte colectia „Chicago” in calitate de special guest in Islanda, la „Iceland Fashion Week”, fiind singurul designer roman a carui colectie este prezenta pe cele mai importante posturi de televiziune din lume dedicate modei: Fashion Tv Paris si FTV – Canada.

In luna august 2004, Catalin Botezatu devine primul designer roman care beneficiaza de doua pagini de prezentare in cadrul celebrei reviste BOOK MODA (Haute-couture, august 2004).

Citeste si:  Pantalonul scurt - ghid de buna purtare

In septembrie 2004, Catalin Botezatu este invitat sa prezinte aceeasi colectie, „Chicago” in cadrul „Venice Gran Gala”, un eveniment de caritate avand drept scop salvarea Deltei Dunarii desfasurat la hotelul Excelsior din Venetia in perioada celebrului festival de film.

Anul 2005 se dovedeste a fi la fel de fructuos pentru designer…
In martie 2005, Catalin Botezatu creeaza costumele pentru piesa de teatru „Marchizul de Sade” a lui Dough Wright, iar premiera realizata in prezenta scriitorului s-a bucurat de un succes incredibil atat din partea publicului, cat si din partea presei de specialitate care a apreciat la superlativ costumele create de catre Botezatu.

In mai 2005, la Bucuresti, Catalin Botezatu lanseaza linia de costume de baie „Chicago” in cadrul unui mega show marca Fashion TV Paris. La doar o saptamana dupa acest show, colectia este prezentata pe scena celebrului cabaret Moulin Rouge din Paris, creatorul roman devenind astfel primul designer din lume care si-a prezentat colectia pe scena de la Moulin Rouge.
Urmeaza prezentarile aceleiasi colectii in cadrul manifestarilor conexe festivalului de film de la Cannes si circuitului de Formula 1 de la Monte Carlo.

In aprilie 2006, designerul roman sustine doua show-uri de moda la Cannes in cadrul manifestarilor conexe festivalului international de televiziune MIFA 2006 si un alt show de moda in clubul Jimmi’z din Monte Carlo. Toate aceste showuri au fost transmise de catre Fashion Tv Paris, dar si de alte 18 posturi de televiziune din intreaga lume.

Citeste si:  Style Up! - prezentare de moda la Plaza Romania

In iunie 2007, Catalin Botezatu este invitat special la „Caribbean Fashion Week” in Jamaica. Creatiile spectaculoase ale designerului roman impresioneaza publicul si presa in egala masura, iar publicatiile de specialitate din Marea Britanie, Franta, USA si pana la cele din Trinidad sau Insulele Barbados scriu despre colectia lui Botezatu. Designerul roman mai adauga in palmaresul sau un premiu, colectia „CB Exclusive” fiind premiata drept fashion show-ul lunii iunie.

Aceeasi colectie este prezentata in luna iulie in Italia, la Padova fiind aplaudata de peste 10.000 de spectatori.

La doar cateva zile dupa prezentarea sustinuta in Italia, Catalin Botezatu devine primul designer care realizeaza o colectie haute-couture inspirata din designul unui automobil. „Maserati Collection” este prezentata cu succes la FTV Summer Fashion Festival 2007 odata cu lansarea in Romania a noului Maserati Granturismo.


2 Comentarii
  1. indiferent ce ar face bun în modă Cătălin, la un moment dat este denigrat de purtările pe care le face ca fiecare om. Apreciez munca pe care-o depune, dar ar trebui să nu se încreadă prea mult în \”linguÅŸitori\”. Stiu că suferă din cauza unei iubiri vechi, a dat un interviu în care recunoaÅŸte că ÅŸi-a dat seama târziu că era apreciat ca persoană nu ca \”faimă\”, dar sper să-ÅŸi găsească sufletul pereche după care tânjeÅŸte. Niciodată nu e prea târziu!succes pe toate planurile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.