Profil de designer – Corina Vladescu

Continuam seria de articole prin care poti afla multe lucruri despre moda si mai ales despre oamenii din spatele creatiilor pe care le adori! De data aceasta este randul Corinei Vladescu la profil de designer.

Corina absolva magna cum laudae sectia design de moda a Academiei Romane de Arte Frumoase si are un master in acelasi domeniu. Colectia ei de diploma e „sold out’” chiar dupa defliare, ceea ce duce inevitabil la aparitia in 2008 a brandului Corina Vladescu si incepand de atunci, acest brand a fost prezent s-a facut simtit in moda romaneasca.

foto

Corina Vladescu a absolvit Facultatea de Design Vestimentar ca sef de promotie. Atelierul Corinei a fost inca de la inceput pe harta bucuresteana a stilului si, in curand, colectiile sale au dobandit recunoasterea meritata.

Citeste si:  Cum ma imbrac la concert

Colectiile Corinei Vladescu au fost prezentate la Paris (Who’s Next, Rendez-Vous Paris), Atena Fashion Week, Oxford Fashion Week si in defilari private din Bucuresti, iar pe 25 septembrie Corina Vladescu si-a prezentat colectia SS2011 la saptamana modei din Viena.

Corina Vladescu a prezentat colectia de Toamna-Iarna 2010/2011 la Atena – Grecia, in cadrul Athens Fashion Week AW2010/2011, editie la care designerul roman a fost singurul designer international invitat.

foto

Corina a avut ocazia de a-i oferi faimoasei artiste Roisin Murphy o rochie creata special pentru aceasta. Cu ocazia concertulului pe care Madonna l-a sustinut in Romania anul trecut, Corina Vladescu a fost aleasa in staff-ul personal al artistei, ocupandu-se de vestimentatia acesteia.

Citeste si:  Romanian Fashion Week prezinta "Iasi – Shanghai"

Daca esti adepta stilului glam rock, daca te caracterizeaza un look mai obraznic, de bad girl, daca esti puternica si constienta de propriile calitati, inseamna ca te regasesti si in stilul propus de Corina Vladescu. „Creez pentru cine are ochi sa vada si sa aprecieze. Nu vand haine inerte si lipsite de substanta, ci doresc formarea unui intreg concept de lifestyle, avand ca tinta un personaj deschis sa adopte intreaga filosofie a brandului,” spune designerul.

Citeste si:  Sarbatoreste 8 Martie cu accesorii in stil modern retro

Creatiile Corinei Vladescu au de obicei o sensibilitate gotica care traverseaza toata lumea ei creatoare. Ea este cunoscuta pentru piesele ei deconstruite si ingenios taiate, variind de la rochii translucide la jachete deconstruite. De fiecare data, cromatica varatica si liniile specifice anilor 1970 aduc un plus de feminitate si fragilitate in linia de pret-a-porter semnata Corina Vladescu.

foto

Colectia L’ile Nue considerata de redactorul de stil Christine Scharfetter de la Freizeit Kurier Austria ca fiind mai buna colectie de la Vienna Fashion Week, s-a bucurat de succes si review-uri foarte bune atat in tara, cat si in strainatate


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.