fbpx

Profil de designer – David Sandu

Nascut in 1974 in Bucuresti intr-o familie de artisti, David Sandu isi incepe drumul de bijutier ca ucenic, la 13 ani, in atelierul maestrului Vlad Gherghiceanu. Era varsta la care lucrurile trebuiau sa capete un sens, iar restrangerea maxima a libertatilor personale din acea vreme l-a determinat pe David Sandu sa incerce sa gaseasca intelesuri intr-un univers restrans, dar liber; era el fata in fata cu materialele din atelierul maestrului. Azi, David Sandu si-a asumat limpede directia artistica: el face bijuterie de autor, adica o bijuterie care se sustrage simplei functii decorative.

Orice bijuterie David Sandu este unica si se subsumeaza unui concept, unei idei care poate da nastere unei singure bijuterii sau mai multora, care se completeaza si isi sporesc reciproc valoarea estetica.

Citeste si:  De ce sa purtam haine organice

David Sandu expune azi bijuteria sa in galerii de arta importante din tara si din lume, insa artistul nu a pierdut nicio clipa contactul cu publicul sau. Bijuteriile se nasc, in marea lor parte, in urma stabilirii unei relatii intre artist si iubitorul de bijuterie.
Pe scurt:
• Studii private de bijuterie intre 1989 si 1992 cu maestrul Vlad Gherghiceanu
• Obtine diploma de absolvire a Academiei de Arte din Bucuresti in 2004
• Incepand din 1996, participa la numeroase expozitii organizate in Bucuresti, Venetia, Basel, Bruxelles, etc.
• In 2005 isi deschide propria galerie in Bucuresti, impreuna cu asociata sa, Ioana Andrei
• In 2007 obtine Premiul Intai al Tahitian Pearls Trophy, East European Region, category Ring
• In 2008 este primul roman care participa la prestigioasa expozitie internationala INHORGENTA Europe, cel mai prestigios targ european de design de bijuterie, organizat la Munchen
• In 2009 a fost selectat la „Design Podium” – Inhorgenta 2009.

Citeste si:  Tunicile

Pornind de la celebrul curent art deco, colectia Equilibrium are ca si inovatie asimetria si tridimensionalitatea. In bijuterie, curentul art deco a mers pe ideea echilibrilui compozitional dat de simetrie. Colectia dezvolta ideea ca echilibrul e dat de factori mai subtili, in care volumele sint echilibrate de catre culori si in care suprafetele au ca si caracteristica suprapunerea de planuri. Sunt metode compozitionale care se regasesc in arhitectura.

Colectia Elemente are ca si punct de plecare relatia dintre pietre neobisnuite in bijuterie din punctul de vedere al slefuirii, si metalul in care sint montate. Sunt pietre putin intilnite la majoritatea bijutierilor, cu texturi naturale pe suprafata, dar geometrizate pe perimetru.
Lava vulcanica, purpurit, blue calcedonia, malachit-lazulit, argint nativ pur, argint turnat in os de sepie, perle de apa dulce foarte mari cu rubine montate in suprafata perlei, metalul cu forma nedefinita alaturi de pietre „rough” geometrizate la exterior. Relatii de contrast intre forme si materiale alese dupa criterii anti-clasice.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.